Andra Fläskkött Vardag

Gratinerad frukostkorv

Här kommer ett recept som jag misstänker att de flesta har sin egen variant på, som säkerligen är vanligt ute i de svenska hemmen och som Jamie förmodligen skulle beskriva som ”comfort food”, ett uttryck jag för övrigt älskar. Att kalla en maträtt för det kan göra vem som helst vänligt inställd till vad som ligger på tallriken. På den här tallriken ligger det frukostkorv som blivit delad på mitten, bredd med senap och ketchup, toppad med lite hackad inlagd gurka och schalottenlök, och sedan kärleksfullt överöst med riven ost och grädde, och gratinerad i ugnen på 225C i 15-20 minuter. Och ja, där har ni i stort sett hela receptet. Här kommer ändå en lista nedan, för den som måste åka och handla ingredienserna:

Gratinerad frukostkorv, 4 port
4 stora frukostkorvar
ca 2 msk senap
ca 4 msk ketchup
3 schalottenlökar
1-2 inlagda gurkor
ca 2 dl riven ost
ca 1,5 dl matlagningsgrädde

Snitta upp korvarna och lägg dem i en smord form. Bre på senap och ketchup, toppa med hackad lök och inlagd gurka. Lägg över riven ost och häll sedan grädden över gratängen. Du kan hälla direkt från paketet, försök ringla över grädde lite överallt. Efter 15-20 min i ugnen på 225C är gratängen färdig. Ät den gärna med makaroner och en grönsallad.

23 februari, 2011

12 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration