Andra Fläskkött Nötkött

Saltimbocca – en ny favoriträtt!

Saltimbocca är italienska och betyder ”hoppa in i munnen”, vilket bådar gott för smaklökarna. Vi testade det för första gången häromdagen, och det kommer inte att dröja länge innan vi lagar det igen, det kan jag lova! I korta drag tar man kalvinnanlår och sätter fast parmaskinka och salviablad på det med tandpetare, steker i smör och vitt vin och serverar med något trevligt. Nedan följer den detaljerade versionen av hur man gör, men först vill jag bara ta tillfället i akt att påminna er, mina kära läsare, om att idag fram till klockan 19.00 är sista dagen att rösta på Bara en kaka till till Matbloggspriset. Rösta kan man göra här, och jag blir jätteglad för alla röster jag får!

Så, saltimboccan var det ja, the detailed version:

Saltimbocca, 4 portioner
8 skivor kalvinnanlår
grovmalen svartpeppar
8 skivor parmaskinka
1 rejält knippe salviablad
mjöl på ett fat att vända schnitzlarna i
1-2 dl vitt vin
1 väl tilltagen klick smör

Till servering:
ca 500 g spenat
1,5 dl riven parmesanost
smör till stekning

Peppra kalvschnitzlarna och fäst 1 skiva parmaskinka och 2-3 salviablad på varje schnitzel. Fäst allt på samma sida. Vänd schnitzlarna i mjöl, och stek dem i smör eller olivolja. Börja med att steka den ”opimpade” sidan som inte har några tillbehör på sig. Vänd sedan på köttbiten, och tillsätt det vita vinet. Låt köttet bräsera i vinet, (vinet kokar bort ganska snabbt, det är därför jag skrivit 1-2 dl vitt vin. Bäst att ha så man klarar sig.) Klicka sedan i smöret, och dra ett extra varm med pepparkvarnen. Sedan är det klart för servering! Spenaten går jättefort att reda till, (speciellt om du köpt färdigsköljd sådan) det är bara att vända den i smör i en stekpanna, lägga upp den på tallrikar och strö lite riven parmesan över den.

20 augusti, 2012

4 kommentarer

  1. Röstningarna är gjorda!
    Visst är saltimbocca bara så gott, men varför är det så länge sedan det var kalv i vårt kök? Och vi ska ha en "kydagubbe" i vårt kök… hrmf! Skärpning där Mårtenssons:)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration