Bjudmat/Paradrätter Pasta

Ylvas pastarullar

Den här maträtten är en riktig paradrätt, som är perfekt att servera när man har bjudning. Jag har fått receptet av min kompis Ylva, som är riktigt grym på att laga mat. Receptet innehåller mycket ost och är väldigt onyttigt, vilket är precis varför det är så himla gott! Det kan ta lite extra tid första gången man gör rätten, men sen går det bara fortare och fortare. Ylva är förmodligen snabbast av alla vid det här laget. Det här behövs till 6 portioner:

2 pkt färska lasagneplattor
2 burkar ricottaost
1 kruka färsk basilika
2 zucchini
1-2 vitlöksklyftor
3 pkt rökt skinka
1 ost som är tacksam att hyvla
en halv parmesanost
150-200 g gorgonzolaost
3 dl matlagningsgrädde
salt & peppar

Dela den första lasagneplattan på mitten, och lägg upp den på diskbänken. Blanda ricotta med hackad färsk basilika, och bre ovanpå lasagneplattan. Salta och peppra. Lägg ut skinkskivorna bredvid varandra, ovanpå ricottan. Skiva zucchinin i halvmånar, och fräs den mjuk i lite smör tillsammans med den pressade vitlöken. Strö över zucchini på skinkan. Hyvla ostskivor, och lägg ovanpå zucchinin. Inte så att det täcker fullständigt, men lite lagom. Strö över riven parmesanost, och rulla ihop den stora lasagneplattan med fyllningen i på samma sätt som man rullar ihop en rulltårta. Skär den i decimeterlånga längder, och ställ dem med kortsidan nedåt i en smord form. De första kan lossna lite i kanterna, (de kan man sätta en tandpetare igenom om man vill) men när man har fyllt upp formen med pastarullar så stödjer de varandra och håller formen fint. Smält gorgonzolaosten ihop med matlagningsgrädden tills det har bildats en sås, och häll över pastarullarna. Sätt in i mitten av ugnen på 225C i ca 15 min tills rullarna har fått lite färg. Var beredd med aluminiumfolie så att de inte bränns på toppen. Servera med sallad ifall du har dåligt samvete och vill känna dig lite nyttig.

Först ricottablandningen, sedan skinkan och den vitlöksfrästa zucchinin…

Strö på parmesan…

Rulla ihop lasagneplattan och skär bitar….

Färidgt efter att ha gratinerats i ugnen!

11 oktober, 2009

7 kommentarer

  1. Ser supergott ut. Kände att detta gav mig lite inspiration på en variant av dessa som förrätt till nyår. Brukar tycka det är klurigt med förrätter men detta gav mig en idé. Tack för inspirationen.

  2. Hrm.. i ett land utan färska lasagneplattor. Vad tror du om canneloni? eller att förkoka lasagneplattorna och sedan rulla, lite som när man gör pastagratäng?
    Tack från Linnéa!

  3. Hej Linnéa! I så fall tror jag absolut på att förkoka lasagneplattorna lite, och sedan rulla. Så gjorde man ju förr. 🙂 Lycka till med pastarullarna!

  4. Haha jag har tappat bort mitt eget ex av receptet, så nu får jag alltid gå in här när det ska lagas pastarullar 😉

    1. Haha, vad ironiskt! 😉 Men du är alltid välkommen till bloggen, kompis. Förresten är det alldeles för längesedan jag gjorde de här pastarullarna, får ta och göra dem snart igen. Kram på dig!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration