Fintacos
På fredagar äter vi fintacos, det är sen gammalt. Eller det är det egentligen inte, vi har bara gjort det några år. Då och då. Men ni fattar. Gott är det! Och så himla enkelt!
Bara att röra ihop lite guacamole, steka sig en biff, skiva den, och äta med ost.
Bästa monteringsinstruktionen är att bre guacamolen på ett mjukt litet tacoskal, lägga på den skivade biffen och toppa med färskriven gruyère. Sedan äter man den vikt som en båt bara. Så smidigt.
Till det här upplägget passar det därför bäst med riktigt små, mjuka skal. Jag brukar ta de som har majsmjöl i. Den här maträtten går riktigt fort att få ihop, och är perfekt för fredagsmyset!
Skriv utFintacos med biff, guacamole och gruyere
Biff, guacamole, gruyere och tacoskal! Mer än så behöver man inte. Det här är enkla fintacos som man snor ihop på nolltid och äter som en båt med händerna.
- Förberedelser: 15 min
- Tillagningstid: 5 min
- Total tid: 20 min
- Antal portioner: 2 1x
Ingredienser
- 1 pkt små, mjuka tacoskal, gärna med majs (de allra minsta)
- 1 skiva entrecôte, ca 250 g (eller annan trevlig styckdetalj)
- Ca 50 g gruyèreost
Guacamole:
- 1 kruka färsk koriander (alt. ca 40 g fryst)
- 2 avokado
- 1 vitlöksklyfta
- Tabasco några droppar, alt 2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)
- 0,5 lime, pressad
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
Ta fram köttet så att det inte är kylskåpskallt.
Riv osten, ställ åt sidan.
Hacka koriandern till guacamolen. Gröp ur och mosa avokadon, och rör samman med koriander, en pressad vitlöksklyfta, Tabasco eller chipotlepasta och pressad lime. Smaka av med salt.
Stek köttbiten hastigt på ganska hög temperatur, låt sedan vila ca 10 min i bakplåtspapper.
Värm tacoskalen lite lätt i ugn eller micro. (Valfritt)
Skär köttet i smala bitar, och ställ fram på bordet ihop med guacamole, riven ost och tacoskal. Den här tacon rullas inte ihop, utan viks bara på mitten och äts direkt. Toppa gärna med lite extra Tabsco!
Vill du hellre ha en tacogratäng där osten trådar sig? Det hittar du här.
Hej, testade denna härlighet igårkväll. Uteslöt koriander. Hur gott som helst. Tack för tipset. Eva i Sandviken
Hej Eva! Vad roligt att höra! Vi ska laga det här ikväll, faktiskt också utan koriander då en av våra gäster inte tycker om det.
Men åh så fint! Hos oss är Pulled pork eller kyckling det finaste vi gör i tacosväg. Kanske får förfina det ytterligare då. Tror dock att en liten pallevante helst vill ha färs med köpekrydda och majskorn…
Kram
Haha! Själv försöker vi få barnet att gilla fultacos som första steg, men det går sådär. 😉