Bjudmat/Paradrätter Kyckling

Parmainlindad kycklingfilé

Det här åt vi på påskafton, det är ett väl beprövat recept från Arla som rekommenderas varmt! Parman och balsamvinägern sätter tillsammans med grädden en underbar smak på maträtten. Dessutom går det bra att förbereda i förväg. Det här behövs till 4 portioner.

4 kycklingfiléer
2-3 pkt parmaskinka
3 dl grädde
2 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor, pressade
oregano
salt och peppar

Dela kycklingfiléerna i 3-4 bitar vardera, salta och peppra och krydda med oregano, och bryn dem sedan i smör. Rulla in varje bit i en skiva parmaskinka, och lägg dem med skarven nedåt i en smord form. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök. Häll blandingen över kycklingrullarna, och sätt in formen i mitten av ugnen på 225C i ca 15 minuter. Servera med kokt potatis och lite sallad.
7 april, 2010

5 kommentarer

  1. Låter jättegott! Och relativt smidigt eftersom det sköter sig själv. Jag gillar kombinationen av kyckling och skinka, jag brukar använde bacon mestadels men ska absolut prova med detta med parmaskinka. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration