Andra, Nötkött, Vardag

Emma-Helenas tacopaj

Nu är det fredag igen, och för många är fredag synonymt med tacos. Idag tänkte jag bjuda på receptet på en tacopaj jag har lagat i över ett decennium. När Olof och jag flyttade ihop för tio år sedan och började bjuda hem folk på middag, var den här tacopajen under flera år mitt allra säkraste kort. Jag lagade den så ofta att jag till slut föråt mig på den. Men nu har det gått många år sedan dess, och för ett tag sedan blev jag riktigt sugen på att laga den gamla klassikern igen!

Receptet kommer från ett jättegammalt nummer av Vecko-Revyn som jag satte saxen i för att sedan klistra in receptet i min receptpärm. (Därav det omotiverade bonusreceptet nedan på lasagne.) Emma-Helena var Fröken Sverige 1999, och om jag inte missminner mig så hade Vecko-Revyn en intervju med kändisar som handlade om hur de tillbringade sin fritid, och Emma-Helena tyckte om att laga mat. Något jag var väldigt tacksam för, så ofta som jag lagade den här tacopajen.
Om receptet kan nämnas att en klassisk pajdeg består av 150 g smör, 3 dl mjöl och 2-3 msk vatten, eftersom det inte framgår. Något annat som kan vara värt att veta är att de där matskedarna med majonnäs egentligen varken gör från eller till. Men ska ni laga tacopaj  – testa det här receptet! Jag lovar att ni inte blir besvikna. Det är utan tvekan den godaste tacopajen som finns.

13 Kommentar

 1. sana

  6 maj, 2011 at 5:04 e m

  Riktigt gott de ser ut!! blir jag riktigt sugen för att laga pajen ;d tack för ditt recept ;))Hoppas du får en fin helg,

 2. Cupcakesfluffan

  6 maj, 2011 at 6:18 e m

  Tacopaj är så gott 🙂 , skall ta och testa detta receptet

 3. Hovkonditorn

  7 maj, 2011 at 12:00 f m

  Pajen ser riktigt god ut!

 4. Mor-Mia

  7 maj, 2011 at 6:13 f m

  Tack för tipset, den pajen ska jag lägga på minnet!

 5. Aratorps Lena

  7 maj, 2011 at 7:07 f m

  Hahaha! Vilken härlig nostalgitripp! Jag har också bakat en snarlik tacopaj i många herrans år (inte på länge dock) och det ÄR ett säkert kort! Tack för fina bilder och recept! /L

 6. Matarkivet

  7 maj, 2011 at 9:46 f m

  Älskar urklipp, lite roligare än bloggar på sitt vis, men svårare att hitta bra recept på den tiden. Ska lätt testa!

 7. Lenita från Bohuslän

  7 maj, 2011 at 12:17 e m

  Underbart med denna ljuvliga paj!! Åt denna mycket när barnen var små men nu när dom är större så fixar dom den själva.Härligt!!Är det du som tar dessa fina matbilder eller är det Olof som är framme med kameran igen? :-)Själv älskar jag att fota.Samlar på mig vackra bilder som jag sen skall måla av i olja. Ha nu en fantastiskt fin lördag och njut av solen! Här lyser solen hela tiden!!! Kram Lenita

 8. Helena

  7 maj, 2011 at 2:16 e m

  Det är Olof som fotar i stort sett alla bilder, och ungefär hälften av gångerna brukar jag vara med och "duka upp" till bilden, som på den här tacobilden. Vad kul att du målar i olja! Min mamma är en riktig hejare på att måla i olja. Själv har jag testat akryl, men lagar nog ändå hellre mat. 😉

 9. Alexandra - Kärlek på tallrik

  7 maj, 2011 at 3:12 e m

  Paj är bland det bästa som finns och speciellt tacopaj gör mig glad då jag inte är så förtjust i vanlig "plock-tacos". Det borde väl gå lika bra med quornfärs i det här receptet, så det blir nog att prova;)

 10. Karin

  8 maj, 2011 at 8:50 f m

  Då tackar vi Emma-Helena för det receptet.
  Hmm… min prova på mapp på datorn börjar bli ohanterlig…
  Ha en bra dag!

 11. Emma

  9 maj, 2011 at 7:16 f m

  Tacopaj är jättegott! 🙂

 12. Johanna

  11 maj, 2011 at 8:42 e m

  Oj oj oj, nu blir jag nästan nostalgisk! Det där är nämligen min favorit-tacopaj oxå! Och jag har gjort den måååånga gånger! Alla som ätit den tycker om den!

 13. Caroline H

  12 maj, 2011 at 8:12 e m

  Jag har också det klippet i min receptsamling. Kul! Får också ta och laga den snart. Var nog 10 år sedan sist. Kram!

Lämna en kommentar