Andra Efterrätter

Punschspetsad chokladmousse med punschinjicerade jordgubbar

Nähä, nu får det vara slut på fula bloggbilder från min mobil för en stund, nu är jag hemma igen och kan utnyttja Olofs fotografegenskaper. Han mutas självklart med mat. Som den här moussen till exempel. Den räcker till fyra, men det är inga problem att äta upp den även om man bara är två… Jag brukar alltid spetsa min chokladmousse med rom, men nu tyckte jag att det var dags att prova med punsch, och det blev också gott!

125 g mörk blockchoklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
3 msk florsocker
0,5 dl punsch
ca 10 jordgubbar
ca 10 ml punsch, extra
50 g mörk choklad, extra

Vispa äggulorna och sockret pösigt. Vispa grädden i en annan bunke. Smält chokladen över ett vattenbad. Häll sedan ner den smälta chokladen i äggsmeten under vispning. Rör ner grädden och sedan 0,5 dl punsch. Vispa i några sekunder till, och häll sedan upp i portionsformar som ställs in i kylen i minst 3 timmar. Till garneringen, häll upp ca 1 ml punsch i en spruta, och spruta in den mängden i varje jordgubbe. Smält de extra 50 g choklad, och doppa varje jordgubbe i chokladen. Låt stelna, och träd sedan upp jordgubbarna på en liten pinne. Servera tillsammans med moussen.
29 mars, 2010

15 kommentarer

  1. Åh, så gott det ser ut! 🙂 Jag har aldrig provat att göra egen mousse men det borde jag kanske göra, det verkar ju inte så svårt… Vad tror du om Baileys mint eller whiskey i moussen (har varken rom eller punsch hemma)?

    Din sambo är verkligen grymt duktig på att ta bilder, de är alltid så ljusa och fina. Men det är heller inga fel på dina mobilbilder, ombyte förnöjer. 🙂

  2. Snygg bild och det ser riktigt gott ut 🙂 kanske jag skulle bjuda på när min bror med familj kommer på besök till helgen. Fast utan spetsning för jag dricker inte alkohol 🙂

  3. Tänkte inte på att bilderna var från mobilen. Det är nog för att du redan har satt en image med fina bilder hos mig 🙂 men det är klart skillnad med en konstbild där jordgubbar flyger över glaset. Snyggt arrangemang är svårare än själva fotandet tycker jag. gott med mousse. Nu blev jag riktigt sugen…

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration