Skriv ut

Fintacos med biff, guacamole och gruyere

fintacos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

Biff, guacamole, gruyere och tacoskal! Mer än så behöver man inte. Det här är enkla fintacos som man snor ihop på nolltid och äter som en båt med händerna.

Ingredienser

Scale
  • 1 pkt små, mjuka tacoskal, gärna med majs (de allra minsta)
  • 1 skiva entrecôte, ca 250 g
  • Ca 50 g gruyèreost

Guacamole:

  • 1 kruka färsk koriander (alt. ca 40 g fryst)
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)
  • 0,5 lime, pressad
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

Ta fram köttet så att det inte är kylskåpskallt. Riv osten, ställ åt sidan. Hacka koriandern till guacamolen. Gröp ur och mosa avokadon, och rör samman med koriander, en pressad vitlöksklyfta, chipotlepasta och pressad lime. Smaka av med salt. Stek köttbiten hastigt på ganska hög temperatur, låt sedan vila ca 10 min i aluminiumfolie. Värm tacoskalen lite lätt i ugn eller micro. Skär köttet i smala bitar, och ställ fram på bordet ihop med guacamole, riven ost och tacoskal. Den här tacon rullas inte ihop, utan viks bara på mitten och äts direkt.