Bjudmat/Paradrätter, Nötkött, Texmex, Vardag

Tacogratäng

Tacogratäng

Den här tacogratängen bara måste ni testa, ni kommer inte att bli besvikna! Den är riktigt krämig och god. Eller låt mig förtydliga – den är svingod. Alltså på riktigt. Gillar man tacos men orkar inte duka fram alla tillbehör, eller om man gillar tacotårtan men inte orkar bygga den i olika lager, då är det den här tacogratängen man ska laga. Allt i en form!

Det som gör den extra god är just den där krämigheten som man får av att ha i philadelphiaost, crème fraiche och lite grädde. Och så massor av riven ost såklart, och en burk chunky salsa. Denna tacogratäng går hem hos både barn och vuxna, och smakar extra gott under årets kallare och mörkare månader när man helst av allt vill kura inomhus med en värmande gratäng där osten trådar sig och man får nachos vid sidan av. (Och en sallad också, måhända.)

Skriv ut

Tacogratäng

tacogratäng

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading…

Krämig tacogratäng som samlar alla goda tacoingredienser i en och samma form. Garanterad succé hos både barn och vuxna!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 20 min
  • Tillagningstid: 25 min
  • Total tid: 45 min
  • Antal portioner: 6 1x
Scale

Ingredienser

  • Ca 100 g nachos-chips (några nävar)
  • 1 purjolök
  • 500 g nötfärs
  • 1 grön paprika
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 1 burk á 300 g chunky salsa
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pkt á 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl grädde
  • 1 liten burk majs
  • 3 dl riven ost + 2 dl till garnering
  • Salt & peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C. Smörj en ugnsfast form, och häll ut några nävar nachoschips i den, som du sedan krossar lätt med händerna.

Hacka och fräs purjolöken, tillsätt sedan nötfärsen och bryn den.

Skär paprikan i mindre tärningar och rör ner dem ihop med kryddmix och vatten, låt koka samman ett par minuter innan du häller röran i formen över chipsen.

Bred ut all chunky salsa som ett täcke över köttfärsröran.

Rör samman crème fraiche i en bunke med Philadelphiaost, grädde, majs, 3 dl riven ost, salt och peppar. Bred detta över salsatäcket, och toppa med ca 2 dl riven ost.

Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min, tills osten fått fin färg.  

Mer sugen på att bre guacamole på tortillabröd, lägga på nystekt entrecôte i skivor och toppa med gruyère? Här hittar du recept på fintacos.

10 Kommentar

  1. Karins Kök

    3 december, 2016 at 9:37 e m

    Låter väldigt gott! Ska definitivt testas.

  2. Isflingan

    18 december, 2016 at 9:45 e m

    Mumsig var den minsann!!! Och väldigt mättande… ��

    1. Helena

      19 december, 2016 at 1:39 e m

      Vad kul! Jo, man blir rätt mätt… 😉

  3. Josefin

    12 maj, 2017 at 3:13 e m

    Provade att laga den här till middag idag. Supergott! 🙂

    1. Helena

      12 maj, 2017 at 7:33 e m

      Vad kul! 🙂 Jag tycker också om den, den är en riktig favorit här hemma. 🙂

  4. Anneke

    29 december, 2019 at 6:21 e m

    Made this twice already.
    It’s really good!!!
    All our family love it.
    Greetings from Holland.

    1. Helena

      30 december, 2019 at 2:22 e m

      I’m so happy to hear that Anneke! So nice that you’re cooking my dish in Holland! 🙂

  5. Karin

    13 oktober, 2020 at 5:08 e m

    Så jättegod. Har lagat flera gånger och nu ha sonen smakat så receptet ska skickas till honom

    1. Helena

      15 oktober, 2020 at 9:14 e m

      Vad roligt Karin! Jag gillar den också väldigt mycket. Det var faktiskt väldigt länge sen jag gjorde den, så den får åka rakt upp på nästa veckas matsedel! 🙂

Lämna en kommentar