Skriv ut

Tacogratäng med nachochips och Philadelphiaost

tacogratäng

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Krämig, fantastiskt god tacogratäng med nachochips och Philadelphiaost som kombinerar allt som är gott med tacos i en och samma form!

Ingredienser

Scale
  • Ca 100 g nachos-chips (några nävar)
  • 1 purjolök
  • 500 g nötfärs 
  • 1 grön paprika
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 1 burk á 300 g chunky salsa
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pkt á 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl grädde
  • 1 liten burk majs
  • 3 dl riven ost + 2 dl till garnering
  • Salt & peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C. Smörj en ugnsfast form och häll ut några nävar nachoschips i den, som du sedan krossar lätt med händerna.

Hacka och fräs purjolöken, tillsätt sedan nötfärsen och bryn den.

Skär paprikan i mindre tärningar och rör ner dem ihop med kryddmix och vatten, låt koka samman ett par minuter innan du häller röran i formen över chipsen.

Bred ut all chunky salsa som ett täcke över köttfärsröran.

Rör samman crème fraiche i en bunke med Philadelphiaost, grädde, majs, 3 dl riven ost, salt och peppar. Bred detta över salsatäcket, och toppa med ca 2 dl riven ost.

Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min, tills osten fått fin färg.