Bjudmat/Paradrätter Fläskkött

Fläskfilé Mariannelund

Den här rätten har jag blivit bjuden på i Mariannelund hemma hos Olofs pappa och hans fru Anette. Anette är jätteduktig på att laga mat, så där kan man alltid vara säker på att man kommer att få något gott. Det här receptet kommer från en polis i Mariannelund som heter Sune, men jag kallar det för Fläskfilé Mariannelund. Det här receptet räcker till 4-5 personer:

fläskfile (1-2 beroende på storlek)
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
3-4 msk soya
2-3 msk chilisås (gärna Heinz)
2 tsk dijonsenap
3 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
0,75 dl rött vin (kan uteslutas)
1 msk dragon
svartpeppar

Hacka löken, pressa vitlöken, och fräs i lite smör i en kastrull eller stekpanna med extra höga kanter. Putsa och skiva fläskfilén, och bryn den. Häll i de övriga ingredienserna, och avsluta med vinet. Servera med potatis eller ris, sallad och ev någon kvist färsk dragon.

Den här maträtten blir väldigt mycket godare om man förbereder lite innan genom att marinera fläskfilén, antingen dagen innan den ska ätas, eller några timmar innan. Jag brukar göra en marinad av några skedar olivolja, 2 msk soya, 2 msk chilisås och 1 tsk senap, och en skvätt vin ifall jag har en öppen flaska. Sedan häller jag ändå i alla ingredienserna i receptet i såsen när det är dags att göra den. Köttet blir väldigt mört, och smaken blir verkligen mustig och god.
20 oktober, 2009

5 kommentarer

    1. Det har jag faktiskt aldrig testat, men kan tänka mig att det är minst lika gott! Kyckling och kombinationen dragon och senap brukar ju passa finfint. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration