Andra Utflykt

En heldag i Helsingborg

Härom helgen var jag och hälsade på syrran, och då passade vi på att ta bilen till Helsingborg över lördagen. Jag hade inte varit där sedan jag var liten, så allting kändes väldigt nytt. Jag förstår verkligen varför alla pratar så varmt om Helsingborg, det är en riktigt mysig stad! På bilden står syrran och äter något så genialiskt som lavendelkola med havssalt utanför en chokladbutik. Men det är inte bara choklad som har gjort henne tjock om magen, i oktober blir det tillökning! Jag klappar stolt på magen så ofta jag kommer åt och matar henne med både det ena och det tredje. Jag är en riktig feeder.

Efter att ha besökt flera trevliga butiker och fyndat en reaklänning i en affär som heter Cirkus mötte vi upp vår halvsyster Susanne för lunch och fika. Har jag berättat att jag har tre halvsystrar? Det har jag i alla fall, tre finfina storasystrar som alla bor på Sveriges västra sida. De var alla med på bröllopet i Indien, och det är alltid lika roligt när vi ses alla fem systrar tillsammans.

Mindre roligt var det när vi skulle hämta ut bilen efter en god middag på restaurangen Bara Vara. Tydligen stängde parkeringshuset klockan 22.00. Efter några telefonsamtal och en tur till bankomaten kom det en vakt och släppte ut oss. Det var dyrt, och man hade ingen fördel av att vara varken turist eller höggravid. (Så vet ni, ifall ni tänkt testa.) Trots det hade vi ändå en jättehärlig dag i Helsingborg. Tänk vad mycket Sverige har att erbjuda ändå!

22 augusti, 2012

4 kommentarer

  1. Håller med! Sverige är fint! Var i Helsingborg en heldag för några veckor sedan. Tog faktiskt ett foto utanför "Sofie´s butik". Gissa varför?!:)
    Härlig stad det där. Min bror bor där så borde åka dit oftare…

  2. Helsingborg är en jättemysig stad men det var läänge sedan jag var där. Nu har vi ju jätte nära så det borde det bli ändring på. Chokladbutik och allt… ;_)

  3. Å har du varit här i "min" stad – så trevligt. Och ja, jag kan bara hålla med. Har stortrivts här sedan dag 1 :-). Och Bara Vara – ett gammalt stamhak från förr när jag jobbade i stan :-). Trevlig helg! /Pernilla

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration