Vardag

Sommarkorv

Sommarkorv

Körrv! Alltså sommarkorv med dill, grädde och pepparrot serverad med färskpotatis smakar svensk sommar så det står härliga till! Det här receptet lagar vi alltid på sommaren när färskpotatisen och dillen kommer, och det är ett stående lunchinslag hemma hos oss. Grundidén till receptet hittade jag för längesedan hos Arla, men det finns så många versioner av sådan här sommarkorv att det är svårt att säga vid det här laget vem som egentligen kan åberopa originalet. Det viktigaste är hur som helst att vi får en somrig lunch på bordet!

Enligt Olof är det här den ultimata “gubbrätten”. Den har allt som gubbar gillar; pepparrot, dill, lök, korv och grädde. Och så innehåller den tomater också, vilket är grönsaker, men de får slinka med lite obemärkt. Gubbarna får i sig tomaterna ändå. Jag vill minnas att han har lagat den till sin pappa vid ett tillfälle och hävdar att män i alla åldrar älskar den här rätten. Själv tycker jag också att den är väldigt god (kvinna till trots) och till och med våra kräsna barn gillar den.

Har jag övertygat er? Receptet på sommarkorv kommer här!

Skriv ut

Sommarkorv

Sommarkorv med dill, grädde och pepparrot som serveras med färskpotatis är svensk sommar på tallrik! Enkelt är det också. 

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagningstid: 20 min
  • Total tid: 30 min
  • Antal portioner: 4

Ingredienser

Scale
  • 400500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 34 dl grädde
  • 1 knippe dill
  • 2 msk riven, färsk pepparrot
  • färskpotatis till servering

Instruktioner

Skiva falukorven och löken och stek tillsammans.

Tillsätt resten, och låt det koka ihop i ett par minuter innan du serverar det ihop med potatis och ev. senap. Färdigt! Så himla hyvens.

28 juni, 2021

14 kommentarer

  1. Hej! Men alltså…har nu provat
    detta recept…sååå gott!
    TACK fina du för receptet!
    Kram Yvonne😘

  2. Hejsan! Ett sådant smaskigt recept. Lade i lite sockerärtor för extra krispighet. Tog också i lite dijonsenap. Hade ingen dill. Då tog jag gräslök. Man tager vad man haver. Gillar dina recept. Hälsningar från Barbro i Göteborg 🐝

    1. Hej Barbro! Vad kul att du gillar recepten, det gläder mig! 🙂 Det låter jättegott med det du hade i, får prova det jag också!

  3. Första gången jag gjorde detta recept idag. Helt fantastiskt, den godaste korvpannan/grytan jag någonsin både gjort och ätit. Så enkla och rena smaker, blir urgott!!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration