Vardag Veganskt Vegetariskt

Vegansk Bolognese

Vegansk bolognese

Vegobolognese på tre ingredienser var det här! Två faktiskt, om man inte räknar vattnet och de färska örterna till pimpning. Tre om man räknar pastan. Den här ”köttfärssåsen” är inte bara vegetarisk, utan även en vegansk Spaghetti Bolognese. Det är en riktigt god pastasås, även för köttälskaren, och den går supersnabbt att göra eftersom man använder sig av färdig pastasås.

Ibland behöver middagen stå på bordet på max så lång tid som det tar att koka pasta, och det gör den här vegobolognesen. En dag i veckan går Evelyn på dans, och när vi kommer hem därifrån gör jag ofta den här maträtten för att få mat på bordet (och en maträtt som faktiskt alla äter) inom 15 minuter.

Det här receptet på vegansk bolognese med tillhörande foto hade jag med i tidningen Hälsas specialnummer Happy Vego som kom ut för ett par år sedan. Men det är nästan så att man skäms för att kalla det recept, kanske att man mer bör kalla det för inspiration? Eller tips? För annars hade man kanske inte tänkt på att fräsa på lite vegofärs, röra ner en burk färdig pastasås, späda med en skvätt vatten och servera det till pasta? För det är precis så man gör. Det går självklart jättebra att byta ut vegofärsen mot vanlig köttfärs om man vill det, men det här är annars ett enkelt sätt att få in lite mera vego i vardagen för de som vill det, och som har familjemedlemmar som är skeptiska mot vegetariska anrättningar som skiljer sig från vardagsklassikerna.

Jag brukar använda mig av Dolmios pastasås, för jag tycker den är väldigt god för att vara en köpesås. Ibland är det skönt med genvägar.

Skriv ut

Vegansk Bolognese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 4 reviews

Vegansk Bolognese som står på bordet inom femton minuter, och som uppskattas av både de som äter kött och de som inte gör det.

  • Författare: Helena
  • Tillagningstid: 15 min
  • Total tid: 15 minutes
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • 300 g vegansk färs
  • 1 burk färdig pastasås á 500 g, t ex Dolmio
  • ca 1,5 dl vatten
  • ev. färska örter till servering

spaghetti till servering

Instruktioner

Koka spaghettin enligt paketets anvisningar.

Fräs den frysta vegofärsen i lite olja i en kastrull en stund innan du tillsätter den färdiga pastasåsen. Ifall färsen fastnar i kastrullens botten så lossnar den när såsen blandats ner. (Händer mig varje gång.)

Späd vegobolognesen med vatten till önskad konsistens, ca 1,5 dl, och låt koka ihop medan du väntar på att pastan ska bli klar. 

Garnera ev. med färska örter.

1 juni, 2022

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration