Efterrätter, Sponsrat inlägg

Jordgubbspaj på grillen

I samarbete med Carlshamn:

Jordgubbspaj på grillen Har ni testat att göra smulpaj på grillen någon gång? Förutsättningarna brukar vara som allra bäst för det precis när man grillat färdigt sin middag och ska sätta sig och äta den, då är temperaturen i grillen perfekt, och det är läge att ställa dit några portionspajer. Efter ungefär 15-20 minuter under lock är de klara.

Smulpaj på grillenJust nu är jordgubbarna som allra finast, så jag gjorde smulpajer på grillen med jordgubbar häromkvällen. Men det är bara att ta vad som är i säsong just nu, det kan vara allt från rabarber till äpplen. De här pajerna gjorde vi på mjölkfritt margarin, eftersom en av kvällens middagsgäster äter veganskt.

Att göra även efterrätten på grillen brukar alltid vara ett uppskattat inslag på sommarens middagar, och portionspajer är dessutom perfekt för de som inte vill dela med sig av sin efterrätt. Allt från femåringar till vuxna kvinnor som börjar närma sig fyrtioårsstrecket.

Skriv ut

Jordgubbspaj på grillen

Smulpaj-på-grillen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,50 av 2 recensioner

Loading...

Alla får varsin paj! Smulpaj på grillen i miniatyrformat är en enkel dessert att laga på grillen.

  • Total tid: 10 min + grilltid
  • Antal portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

Ca 0,5 liter jordgubbar

Smuldeg:

  • 75 g Carlshamn mjölkfritt margarin + lite extra till formerna
  • 0,75 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl

 

Instruktioner

Smörj 4 portionsformar med en klick mjölkfritt margarin.

Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera dem och fördela dem mellan de fyra formarna. De ska fyllas ungefär till hälften med jordgubbar.

Nyp ihop en smuldeg av margarin, socker och mjöl, och strö över jordgubbarna i formarna, så att formarna blir så gott som uppfyllda.

Grilla på eftervärme under lock i cirka 15-20 min. Tiden varierar lite beroende på hur varm grillen är, men att ställa på formerna på grillgallret när middagen grillats färdigt brukar vara optimalt.

Servera med vaniljglass.

2 Kommentar

  1. Josefine

    29 juni, 2019 at 8:52 e m

    Hej! Har nyss hittat tillbaka till din blogg, har för mig att du gjorde ett uppehåll under småbarnstiden? Är så himla nyfiken på er småbarnstid, även om du har en matblogg. Vet att ni hade det väldigt tufft med kolik och mjölkproteinallergi och undrar lite hur det går nu? Vår första dotter hade det jättetufft första året med tyst reflux, dålig viktuppgång, äter fortfarande mjölkproteinfritt och sover rätt kasst. Om två veckor är det beräknad födsel för lillasyster och vi är rätt oroliga över att få en till likadan. Ändå är de båda väldigt efterlängtade efter en lång kamp med ivf och vi är inställda på ett tufft första år. Förstår om du inte vill dela med dig men saknar verkligen dina mer familjeinriktade inlägg, tycker man hör så lite om de som har det tufft och så många som säger ‘åh, njuuut av spädbarnstiden’ och en annan funderar mest på hur man ska överleva om ingen av dem kommer sova alls.

    1. Helena

      30 juni, 2019 at 6:59 f m

      Finaste Josefine! Jag förstår så väl din oro för hur det kommer att bli, och vi har varit där ni är, i precis allt du skriver. Men ni kommer att klara det, för man har ju inget annat val. Och det går över, och det blir bättre, även om det inte känns som det när man är mitt uppe i det. Man måste inte alls njuta av spädbarnstiden, själv räknade jag veckorna tills mina barn blev äldre, och det är också okej. Och när vissa säger att “Oj, det blir ju bara jobbigare ju äldre de blir”, så finns det sådana som vi som känner precis tvärt om. 🙂 Men jag mailar dig! Det blir så långt att skriva i kommentarsfältet, och jag kan se din mailadress inne i bloggens instrumentpanel. Många kramar!

Lämna en kommentar