Vardag Vegetariskt

Bakad sötpotatis med avokadoröra

Bakad sötpotatis avokadoröraHär kommer ett vardagsrecept som heter duga! Det är vegetariskt, det består av fyra ingredienser och det är klart på tio minuter. Kan det bli bättre en stressig måndag? Nä, jag tror knappast det.

Receptet kommer från min bloggkollega och vän Sandra Callermo. Precis som jag bloggar hon om mat, men skriver och uppdaterar sina sociala medier även en hel del om livet som småbarnsmamma. Vill ni läsa en härlig och samtidigt ärlig skildring av småbarnslivet och samtidigt få prima middagstips i stil med det här, rekommenderar jag er varmt att klicka in er på Sandracallermo.se

För att återgå till receptet, så är det verkligen precis så enkelt som det låter. Man tar bara ett par sötpotatisar, kör i micron i ungefär tio minuter samtidigt som man gröper ur avokado och blandar med crème fraiche och fetaost till en sås. Sen är det färdigt! Första gången jag lagade det här trodde jag inte vi skulle bli mätta på bara en potatis var, så jag gjorde två sötpotatisar var, men det var knappt så vi orkade en hel potatis var, så mättande var det. Och riktigt gott.

Är det bara du som ska äta, kanske efter ett träningspass? Sandras originalrecept är anpassat efter en portion, och ni hittar det här.

Skriv ut

Bakad sötpotatis med avokadoröra

Vardagsräddare som är färdig på tio minuter! Mättande, vego och hur enkelt som helst. Bakad sötpotatis med avokadoröra saves the day!

  • Total tid: 10-15 min
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • 4 stora sötpotatisar
  • 2 avokado
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost
  • salt&peppar

Instruktioner

Nagga några hål i varje sötpotatis med hjälp av en potatissticka. Lägg dem i micron och kör dem i 5 minuter. Vänd på dem, och kör ytterligare 5 minuter. Känn efter med stickan ifall de är klara. Kör man bara två potatisar går det lite fortare, kör man 3-4 st kan man behöva köra ett par minuter extra, det beror lite på deras storlek och på hur bra flås det är i din micro. Vill du hellre baka dem i ugnen går det också finfint, kör dem då på 200C i cirka en timme.

Gör avokadoröran medan potatisarna bakas. Gröp ur två avokado ner i en bunke. Tillsätt crème fraiche och fetaost, och kör till en någorlunda slät röra med en elvisp. Smaka av med salt och peppar.

24 juni, 2019

2 kommentarer

  1. Så glad jag blir att du testat receptet och gillar det! Tack så mycket 😍 fina vän! Och kul att du delar så.kanske några nya läsare kan hitta till mig 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration