Sponsrat inlägg

Sommarmiddag i trädgården

Inlägg i samarbete med Hillerstorp

Dukning Hillerstorp Valletta I samarbete med Hillerstorp har vi inrett vår trädgård med nya, snygga utemöbler. Perfekta för sommarens alla middagar!

Hillerstorp Valletta matgrupp Vi valde matgruppen som heter Valletta av flera olika anledningar, men framförallt en; den tål det mesta. Eftersom vi har två små barn som spiller mat vid varje måltid måste bordets yta tåla det, och stolarna måste vara avtorkbara och inte vara av klaffmodell där små fingrar kan klämma sig.

Servering rosévinsdrinkBordets yta måste även tåla regn och eventuella nedfallande körsbär från det stora körsbärsträdet som skuggar trädgårdens bortre del där vi placerat bordet, och då känns grålaserad norrlandsfuru som ett bra val. Dessutom är det en design som passar bra ihop med ett sjuttiotalshus. På den stenlagda uteplatsen utanför vardagsrummet har vi bordet i lite mindre storlek, och längre bort i trädgården där det alltid är skugga har vi det i lite längre utförande. När vi ordnar större fester och middagar skjuter vi ihop båda borden, och får ett matchande långbord.

Rosévinsdrink Valletta bänkVi har även kompletterat med en bänk i samma serie för att få plats med så många ungar som möjligt när vi ordnar större middagar. Eller som här, där den får agera sittplats åt rosévinsdrinkar med röda bär. Bänken är nog öppen för det mesta skulle jag tro, och en rosévinsdrink tackar man ju inte nej till.

Grillad sallad Hillerstorp Valletta Häromveckan ordnade vi en grillmiddag för att inviga våra nya utemöbler, och bjöd då på grillad sallad med jordnötssås

Grillad oxfilé Hillerstorp Valletta bordhelgrillad oxfilé på salladsbädd med jordgubbar och friterad kapris…

Tomattallrik Hillerstorp Valletta bänk …och en enkel tomatsallad som jag ofta brukar ha med som tillbehör när vi äter grillat. Hade vi inte blivit så mätta på oxfilén hade jag toppat den med buffelmozzarella, som alltid är ett säkert kort. Annars brukar jag bara skiva upp tomater, strö på färsk basilika och timjan, och vispa ihop lite olivolja med en skvätt vit balsamvinäger och lite honung för sötma och ringla ovanpå tomaterna.

Tomattallrik Hillerstorp Valletta bord Hund på bord som stjäl korv Hillerstorp Valletta De kräsna barnen åt korv. Någon som däremot inte är särskilt kräsen är Bally, som tog sig upp via en stol och vidare upp på bordet och snattade korv när vi var inne och hämtade ketchup.

Pavlovatårta med röda bärTill efterrätt blev det pavlovatårta med röda bär. Så enkel att göra, och så god. En perfekt avslutning på en härlig sommarmiddag i trädgården!

18 juni, 2019

6 kommentarer

    1. Tack Mia! Vi gillar också möblerna, det blev ett lyft för trädgården. 🙂 Haha, Bally blev mätt, den lille tjuven. Det där var tyvärr inte den enda korven han snodde.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration