Sponsrat inlägg

Black Nugget på Café hos oss

Inlägg i samarbete med Café hos oss

Black Nugget glasfat För några dagar sedan var jag på lanseringsfest för det snygga glasfatet Black NuggetCafé hos oss i Nybro.

Markus Emilsson Black Nugget Glasfatet är framtaget av formgivaren Markus Emilsson som en del av projektet New Glass 2.0, ett regionalt utvecklingsprojekt för formgivare och företag i Glasriketregionen, och faten görs på Målerås glasbruk i Småland.

Nina Café hos ossLanseringsfesten hölls i Sodahuset i Pukeberg, precis runt hörnet från Ninas och Lisas café och bistro. Nina fyllde upp glasen till minglet.

Black nugget serveringsfat Själv kom jag direkt från kontoret, och kan ha tagit mig en och annan snitt till förrätt…

Black nugget kakfat …och måhända lite morotskaka till efterrätt. Som synes passar fatet prima till både söta och salta saker. Eller en rejäl tårta.

Ida Gratte Ida Gratte, också känd som Miss Sister, var där och sjöng och spelade under kvällen.

Marija Peteh Jag hade med mig en av mina allra käraste vänner – Marija.

Café hos oss Nybro Efter att vi länsat Black Nugget-faten från godsaker gick vi ner för den lilla grusbacken och gick in på Café hos oss runt hörnet för lite after work.

Hos oss Nybro Vi satte oss utomhus och njöt av kvällssolens sista, värmande strålar och utsikten över den vackra gamla glasbruksmiljön med alla tegelbyggnader, och åt en bricka med lite plockmat. Vi hade egentligen siktat in oss på pulled pork, men gjort den orutinerade missen att äta för mycket godsaker före maten. (Det har hänt förr.)

Meny Café hos ossCafé hos oss pump Ser ni ljusgloberna ovanpå de gamla bensinpumparna? Det var här de tillverkades förr, precis just här, för ungefär hundra år sedan. Inne på cafét finns gamla svartvita foton från produktionen, och de gamla ugnarna finns kvar på ovanvåningen.

Lansering Black nuggetInnan jag körde hemåt för att hinna vara med och natta barnen hann jag få en bild på Lisa och Nina ihop med Markus. Hans glasfat Black Nugget finns att köpa på Café hos oss, och har ni vägarna förbi de småländska glasbruken i sommar tycker jag absolut att ni ska stanna till på Café hos oss för en god bit mat. Kolla gärna in på deras Facebooksida för evenemang, det händer saker hela tiden; allt från brunch till after work. Och lunchmat och fika varje dag.

1 maj, 2019

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration