Drinkar Sponsrat inlägg

Hallonmojitos i uteköket

I samarbete med Hillerstorp

Hallonmojito vanilj Låt mig presentera två av sommarens nya favoriter – hallonmojiton och uteköket!

Hallonmojiton är smaksatt med vanilj som har fått dra länge i sockerlagen vilket ger en helt underbar smak till drinken. Den här hallondrinken gör sig även riktigt bra som alkoholfri, jag tror faktiskt inte att någon av alla mina andra drinkar har varit så här grym i alkoholfri tappning. Vaniljsmaken kommer dessutom fram extra tydligt i den alkoholfria versionen.

Utekök Hillerstorp Nästa favorit, förutom Bally såklart, är uteköket som vi har inrett trädgården med i samarbete med Hillerstorp. Vi valde uteköket Läckö med vask, och satte ihop det med arbetsbänken i samma serie för att få ett enhetligt utekök. Det är tillverkat av tålig norrlandsfuru, och vi tyckte att den vita färgen matchade fint till de vita fönsterspröjsen på vårt sjuttiotalshus.

Utekök diskhoVi har kopplat in vatten i kranen från slangen utomhus, och det är hur lyxigt som helst att kunna tvätta händerna utomhus samtidigt som man håller på med grillmarinad, planterar blommor eller röjer upp efter barnens ivriga blåsande av såpbubblor. Vi har inte haft utekök i trädgården innan, men efter att ha installerat det nu i sommar vill vi aldrig vara utan det!

Så det är inte bara hallonmojitos det är bra till, det är bra till väldigt mycket annat som rör trädgårdslivet om sommaren. Men när vi ändå är igång och pratar om hallonmojitos – här kommer receptet till en av sommarens kioskvältardrinkar!

Skriv ut

Hallonmojito med vanilj

Hallon och vanilj är en oslagbar kombination! Vaniljsmaken kommer fram extra tydligt i en alkoholfri variant av drinken, som man får genom att ersätta romen med en skvätt extra Sprite. 

 • Total tid: 15 min
 • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale

Vaniljsockerlag:

 • 2 dl socker
 • 2 dl vatten
 • 0,5 tsk vaniljpulver

———-

 • 225 g hallon, tinade frysta alt. färska
 • 4 lime
 • 1 rejält knippe mynta, motsvarande cirka 2 plantor
 • 2 dl ljus rom
 • isbitar
 • Sprite, ca 5-7 dl

Instruktioner

Mät upp socker och vatten i en kastrull och tillsätt vaniljpulvret. Låt det få ett snabbt uppkok och låt det sedan svalna helt. Ju längre du har möjlighet att låta vaniljen få sätta sin smak på sockerlagen, desto bättre. Gör gärna sockerlagen redan på morgonen om du ska servera drinken på kvällen, alternativt dagen före. Förvara i kylskåp.

Pressa ner saften från 3 lime och häll i en stor drinkshaker. (Spara den fjärde limen till garnering.)

Skölj av myntan (spara 4 stjälkar till garnering) och lägg ner den i shakern, och fyll upp med rom och hallon. Shakern kommer att bli ganska full. (Har du en väldigt liten shaker, använd dig av en kanna istället, alternativt kan man göra två drinkar i taget.)

Stöt runt i shakern med en muddlare eller träslev så att smakerna blandas. Fram till hit kan du förbereda innan och ställa in shakern eller kannan i kylen.

Vid servering – Ta fram 4 glas och fördela klyftorna från den sista limen i glasen. Häll några isbitar i varje glas.

Sila ner shakerns innehåll i glasen, och fyll upp varje glas med Sprite. Garnera med en myntakvist i varje glas.

3 juli, 2019

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration