Andra Efterrätter Glass Grillat

Grillad ananas med kokosglass

Jag fortsätter på temat grillat (varför sluta när man är mitt i sitt grillande esse?) och bjuder idag på grillad ananas med hemmagjord kokosglass, en efterrätt som jag ätit på restaurang och som var riktigt god, ananas och kokos passar som hand i handske. Istället för att smaksätta glassen med kokosflingor smaksatte jag den med kokosmjölk, en extra krämig sådan, jag tror att det blir mer smak och mindre tuggande så. Och gott blev det! Glassen som blev över var även förvånansvärt god att doppa i kaffe. Användningsområdena flödar, som ni hör.

Ananasen skärs i lämpliga skivor och kan grillas precis som de är, räkna med någon minut eller så på varje sida för att få fin färg på dem. Glassen görs enligt följande recept:

Kokosglass, 6-8 portioner
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl socker
2,5 dl kokosmjölk (gärna en extra krämig variant)

Vispa äggulorna tillsammans med sockret så det blir lite pösigt, och vispa grädden i en annan bunke. Vispa ner kokosmjölken i äggsmeten, och vänd sedan ner grädden. Vispa ihop lite snabbt så att det blandar sig, och häll i en frysbar form och låt stå i frysen i minst 5 timmar, gärna över en natt. Smeten kan kännas lite tunnare än andra glassmeter, men glassen får ändå en jättefin konsistens när den är klar. Servera gärna med lite mynta.

14 juni, 2011

16 kommentarer

  1. Jag gillar verkligen när man använder kokosmjölk till annat än mat, dels är det gott och dels får jag nästan alltid över halva burken efter matlagningen, då är det kul att göra något spännande med den! som kokosglass tex 😉

  2. vilken fin blogg du har…
    gillar namnet med Bara en kaka till…,det brukar jag alltid säga faktiskt, bara en kaka till sen kommer en till, en sista och hel plötslig är kakan slut.Hahaha

    kokosglassen är min favorit 🙂

  3. Glassen var verkligen en 10-poängare! Rostade lite kokos-flingor och hällde i glassmeten, marinerade även ananasen i kokos-likör ett par timmar innan grillningen. Mums!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration