Andra Pasta Vardag Vegetariskt

Lenas pastasallad

Hoppas att ni alla har haft en härlig helg! Själv har jag haft min kompis från Stockholm med pojkvän på besök, och vi har gått runt i Kalmar, åkt en tur på Öland och ätit väldigt mycket mat. Jag är fortfarande mätt efter allt ätande.

Dagens recept är på en jättegod pastasallad, som bara blir godare av att göras dagen innan och stå kallt över natten. Egentligen är jag inte så mycket för pastasallader, men den här är ett undantag! Jag tror att det är oljan och de färska kryddorna som gör det…. Receptet räcker till 10 personer:

ca 600 g pasta (gärna snäckformad pasta)
1 rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
100 g pinjenötter
1,5 dl hasselnötsolja eller solrosolja
0,5 dl balsamvinäger
salt och peppar
1 kruka basilika

Koka pastan och låt den rinna av. Hacka rödlöken och paprikan, och pressa vitlöksklyftorna. Rosta pinjenötterna, och blanda allting tillsammans med balsamvinäger och olja. Vänd ner blandningen i pastan och rör noga, avsluta med att röra ner färska basilikablad. Spara några blad till servering. Servera gärna med ett nybakat, vitt bröd.

12 juni, 2011

4 kommentarer

  1. vi äter väldigt sällan pastasallad här hemma, men på sommaren tycker jag det är väldigt gott! speciellt tillsammans med ett glas rosé och lite havsutsikt :=)

  2. Denna pastasalladen är galet god – jag brukar göra den X antal gånger varje sommar 🙂 Och din blogg är fantastisk Helena, jag blir lika glad varje gång jag läser den; vackra bilder, goda recept och härlig text. Men jag saknar lite diskussioner om derivatorns mysterier…;)
    Kram Emelie

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration