Pasta Vardag

Snabb ädelostpasta på fyra ingredienser

ÄdelostpastaÄdelostpasta med bacon och grädde måste vara en av de enklaste och snabbaste maträtterna man kan göra. Bara fyra ingredienser, så är middagen klar! Det kanske inte må vara den slankaste hälsokostmaten, men själens hälsokost är ju minst lika viktig. Bara att koka pasta, fräsa på bacon, hälla på grädde, smula ner ädelost, och blanda med pastan. Färdigt! Att garnera med blommor är ju såklart inte nödvändigt, men visst blir det lite roligare? Nästa år ska jag odla kryddtagetes så det står härliga till!

Skriv ut

Snabb ädelostpasta på fyra ingredienser

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ädelostpasta med bacon på bara fyra ingredienser. Gott för själen vilken veckodag som helst!

 • Total tid: 15-20 min
 • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
 • spaghetti för 4 personer
 • 2 pkt bacon
 • 1 pkt ädelost à ca 140 g
 • 5 dl grädde

Instruktioner

Koka pastan. Under tiden; klipp baconet i småbitar och knaperstek det i en stekpanna. Häll över på hushållspapper när det är klart. Häll ner grädde i stekpannan och smula ner ädelosten. Låt det koka upp, lägg tillbaka baconbitarna och blanda det med den färdigkokta, avhällda spaghettin. Garnera med svartpeppar (räknas det som en femte ingrediens? Gott är det i alla fall!) och släng på någon färsk krydda som färgpiff ifall du har någon hemma. Om inte – det smakar lika gott ändå!

13 juni, 2021

4 kommentarer

 1. Oj, vad gott! Det här får bli dagens fredagsmys med ett glas gott vin till. Får se om jag går loss på någon blomma i trädgården – kanske en pelargonblomma får offras som fägring till denna rätt.
  Trevlig helg!

  1. Kör hårt Lena! Tror det blir jättefint med en liten pelargonblomma till. 🙂 Här hemma är det också pasta och vin som står på fredagsmenyn. Kram!

 2. Ser jättegott ut och enkelt att göra. Innan jag och maken fick barn åt vi ofta en liknande rätt. Det är dags ta upp det igen. Dottern tycker om ädelost så jag tror även hon kommer gilla rätten.

  1. Lycka till, hoppas den går hem! 🙂 Min fyraåring vägrar smaka på den, men tjejen som snart fyller två äter glatt av den.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration