Pasta Veganskt Vegetariskt

Belugabolognese

Belugabolognese

Jag slår vad om att ni har testat bolognese gjord på vegofärs, men har ni testat belugabolognese? Alltså att byta ut färsen mot svarta belugalinser? Det är hur hyvens som helst! Gör ett storkok när du ändå är igång och frys in i portionslådor, så har du middag för alla de kvällar framöver när du inte hinner laga mat.

Den här belugabolognesen är både supergod och mättande, och ett bra sätt att få i både sig själv och små barn grönsaker. Själv har jag kört min belugabolognese slät med mixerstav för att den ska se ut som vanlig köttfärssås. Inget man måste göra, men har man små matkritiker hemma som kan få restaurangrecensenten i Råttatouille att blekna, så kan det vara ett smart drag att mixa belugabolognesen. Mina barn trodde det var riktig köttfärssås. Hehe.

Jag bjöd mamma och Günter på varsin portion också, och de trodde precis som barnen att det var riktig köttfärssås, så jag var tvungen att visa dem ingredienserna och förklara konceptet med belugalinser.

Jag har i ärlighetens namn inte så stor erfarenhet av linser, jag har trott att de ska ligga i blöt länge och förkokas och sånt, men de här belugalinserna var bara att ösa i direkt från påsen ner i kastrullen, så blev de klara efter att ha puttrat i såsen en stund. Nämnde jag att jag har rödvin i såsen också? Det har jag.

Skriv ut

Belugabolognese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3.9 from 10 reviews

En smakrik och vegetarisk version av originalet baserad på grönsaker och svarta belugalinser, där rödvin och timjan sätter extra smak.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 20 min
  • Tillagningstid: 40 min
  • Total tid: 60 min
  • Antal portioner: 7-8 1x

Ingredienser

Scale
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • Ca 150175 g rotselleri
  • 2 dl svarta belugalinser
  • 500 g krossade tomater
  • 1,5 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar

Instruktioner

Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och hacka moroten. Skär rotsellerin i små bitar, och fräs alltihop i en kastrull i lite olja. Tillsätt belugalinserna och låt dem få fräsa med.

Häll i krossade tomater, rödvin och vatten.

Hacka ner timjan, och tillsätt fond och tomatpuré.

Låt småkoka i cirka 30 min, och kör sedan till slät konsistens med mixerstav. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Behöver bolognesen bli klar på en kvart istället? Testa den supersmidiga veganska bolognesen!

11 februari, 2020

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration