Skriv ut

Belugabolognese

Belugabolognese

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,29 av 7 recensioner

Loading...

En smakrik och vegetarisk version av originalet baserad på grönsaker och svarta belugalinser, där rödvin och timjan sätter extra smak.

Ingredienser

Scale
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • Ca 150175 g rotselleri
  • 2 dl svarta belugalinser
  • 500 g krossade tomater
  • 1,5 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar

Instruktioner

Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och hacka moroten. Skär rotsellerin i små bitar, och fräs alltihop i en kastrull i lite olja. Tillsätt belugalinserna och låt dem få fräsa med.

Häll i krossade tomater, rödvin och vatten.

Hacka ner timjan, och tillsätt fond och tomatpuré.

Låt småkoka i cirka 30 min, och kör sedan till slät konsistens med mixerstav. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.