Kyckling Pasta

Saffranspasta med kyckling

Saffranspasta med kyckling

Ikväll tänder vi det första adventsljuset här hemma, och äter en gyllengul saffranspasta med kyckling och salami till middag.

För extra crunch och julgrön färgklick toppar vi den med salta, frasiga grönkålschips. Supergott! Men om man inte orkar göra grönkålschips kan man absolut skippa dem!

Saffranskyckling pasta

I den här maträtten lagar man kycklingsåsen med saffran och salami direkt i stekpannan.

Man fräser hackad lök ihop med tärnad kycklingfilé, sedan tillsätter man strimlad salami och grädde och kryddar med saffran.

Såsen är gräddig och inte så tjock, vilket passar perfekt eftersom man ska röra ihop den med tagliatelle i en kastrull vid servering.

Skriv ut

Saffranspasta med kyckling

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Julens smaker och färger i en pastarätt som passar perfekt som middag mitt i veckan i december! Grönkålschipsen ger extra sälta och knaprighet till den här maträtten med adventsvibbar.

  • Författare: Helena

Ingredienser

Scale

Grönkålschips:

  • 50 g grönkål
  • 1,5 msk olivolja
  • Flingsalt

Pastasås:

  • 1 bananschalottenlök (alt. två vanliga schalottenlökar)
  • 500 kycklingfilé skuren i mindre bitar
  • 1 pkt á 70-80 g salami
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 pkt (0,5 g) mald saffran
  • 1 msk kycklingfond
  • Salt och peppar

———-

Tagliatelle för 4 personer till servering

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C och börja med att göra grönkålschipsen. Skär bort mittenstammen på grönkålen och riv bladen i bitar. Skölj grönkålen och torka den lätt med hushållspapper. Blanda grönkål med olivolja och flingsalt i en bunke och massera in olivoljan i bladen. Bred ut bladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i ca 8 min. Passa dem noga, de bränns lätt.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Hacka under tiden schalottenlöken och skär kycklingfilén i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i smör eller olja tills löken är mjuk och kycklingen blivit brynt runt om.

Skär salamin i strimlor och rör ner i stekpannan. Tillsätt grädde, saffran och kycklingfond. Låt småputtra i cirka 5-10 minuter tills kycklingen är helt färdig och pastan är klar. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastavattnet, och häll tillbaka pastan i kastrullen igen. Häll ner pastasåsen och blanda samman alltihop. Lägg upp på tallrikar och garnera varje portion med grönkålschips.

29 november, 2020

2 kommentarer

  1. Den är supergod! 🙂 Såsen går absolut att göra i förväg, men jag skulle vänta med att lägga ner salamin till precis före servering, för salami kan ”olja till” såser dagen efter när de värms upp ibland. Jag skulle också satsa på nykokt pasta, och att blanda samman såsen med pastan precis före servering. Lycka till med maträtten! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration