Skriv ut

Saffranspasta med kyckling

Saffranskyckling pasta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,33 av 3 recensioner

Loading...

Julens smaker och färger i en pastarätt som passar perfekt som middag mitt i veckan i december! Grönkålschipsen ger extra sälta och knaprighet till den här maträtten med adventsvibbar.

Ingredienser

Scale

Grönkålschips:

  • 50 g grönkål
  • 1,5 msk olivolja
  • Flingsalt

Pastasås:

  • 1 bananschalottenlök (alt. två vanliga schalottenlökar)
  • 500 kycklingfilé skuren i mindre bitar
  • 1 pkt á 70-80 g salami
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 pkt (0,5 g) mald saffran
  • 1 msk kycklingfond
  • Salt och peppar

———-

Tagliatelle för 4 personer till servering

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C och börja med att göra grönkålschipsen. Skär bort mittenstammen på grönkålen och riv bladen i bitar. Skölj grönkålen och torka den lätt med hushållspapper. Blanda grönkål med olivolja och flingsalt i en bunke och massera in olivoljan i bladen. Bred ut bladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i ca 8 min. Passa dem noga, de bränns lätt.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Hacka under tiden schalottenlöken och skär kycklingfilén i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i smör eller olja tills löken är mjuk och kycklingen blivit brynt runt om.

Skär salamin i strimlor och rör ner i stekpannan. Tillsätt grädde, saffran och kycklingfond. Låt småputtra i cirka 5-10 minuter tills kycklingen är helt färdig och pastan är klar. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastavattnet, och häll tillbaka pastan i kastrullen igen. Häll ner pastasåsen och blanda samman alltihop. Lägg upp på tallrikar och garnera varje portion med grönkålschips.