Kyckling, Vardag

Kycklingbiffar med kokos och lime

Kycklingbiffar med kokos och lime

Varje år när olika medier listar de populäraste vardagsrätterna i Sverige hamnar kyckling i topp tre. När vi lagar mat med kyckling gör vi ofta de här snabblagade kycklingbiffarna med kokos och lime som vi serverar med nudlar och en frisk kall sås med vitlök.

Vad som gör kycklingbiffarna extra goda är den asiatiska touchen med lime, chili, fisksås och salladslök, och framförallt att de är panerade i riven kokos, vilket ger dem en härlig stekyta med lite frasighet.

Nuförtiden finns ju kycklingfärs att tillgå i affärerna, men för många år sedan innan det gjorde det brukade jag köra ner kycklingbröstfiléer i matberedaren ihop med övriga ingredienser, vilket också funkar fint.

Skriv ut

Kycklingbiffar med kokos och lime

Kycklingbiffar med kokos och lime

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,80 av 5 recensioner

Loading…

Kycklingbiffar med asiatisk touch som paneras i riven kokos innan de steks frasiga och serveras med nudlar och en frisk sås med lime och vitlök.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 15 min
  • Tillagningstid: 20 min
  • Total tid: 35 min
  • Antal portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

Kycklingbiffar:

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar
  • 0,5 röd chili
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 ägg
  • salt
  • 1,5 dl kokosflingor till panering

Yoghurtsås med lime:

  • 2 dl grekisk (alt. turkisk) yoghurt
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 lime, skal och saft
  • salt och peppar

Nudlar till servering

Instruktioner

Lägg kycklingfärsen i en bunke och pressa ner vitlöksklyftorna däri.

Strimla salladslöken, hacka chilin och finriv skalet av limen. Tillsätt sedan detta till färsen, och pressa även ner saften från limen däri. Rör ner fisksås, ägg och lite salt. 

Häll upp kokosflingor på ett fat, och forma färsen till ca 8 biffar som du vänder på båda sidorna i kokos innan du steker dem i lite olja eller smör i en stekpanna.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Rör ihop yoghurtsåsen i en skål medan biffarna steks.

Servera biffarna ihop med nudlar och yoghurtsås, och skär den halva limen som blivit över efter såsen i 4 små klyftor att garnera varje portion med, samt lite strimlad salladslök.

Sugen på en annan trotjänarrätt att dryga ut din kycklingrepertoar med? Klassikern parmainlindad kyckling i balsamicosås går alltid hem!

10 Kommentar

  1. Sofia

    30 augusti, 2012 at 6:19 e m

    Åhhh vad det lätt gott tack snälla fina för receptet : ) kram från Hjo Sofia

    1. Helena

      15 mars, 2020 at 6:51 e m

      Hoppas du gillar det Sofia! Kram!

  2. Sofie Johansson

    30 augusti, 2012 at 7:15 e m

    Panera i kokos lär inte dumt alls. Glasnudlar tycker jag dock är lite läskigt….

    1. Helena

      15 mars, 2020 at 6:52 e m

      Haha! Ibland har jag glasnudlar till, och ibland risnudlar, det varierar.

  3. Madelene Hansson

    30 augusti, 2012 at 7:50 e m

    Åh det här lät fräsch och gott, så det ska absolut testas! Kram på dig! Gourmetmorsan

    1. Helena

      15 mars, 2020 at 6:52 e m

      Vad roligt Madelene! Hoppas att du kommer att gilla den lika mycket som vi gör!

  4. Sandras Matkrypin

    31 augusti, 2012 at 11:23 f m

    Vilken mumsig middag! Kokos och lime passar ju så bra ihop 🙂

    1. Helena

      15 mars, 2020 at 6:53 e m

      Visst gör det?! Och det blir jättefräscht med den kalla såsen till!

  5. Ulrika L

    6 april, 2020 at 8:59 f m

    Har precis hittat till din blogg, vilken pärla! Igår testade vi den här rätten och den var verkligen supergod 🙂 Den här kommer att vara ett stående inslag hemma hos oss framöver. Tack för receptet!

    1. Helena

      6 april, 2020 at 9:20 f m

      Vad roligt Ulrika, vad glad jag blir! 🙂

Lämna en kommentar