Asiatiskt Kyckling Vardag

Kycklingbiffar med kokos och lime

Kycklingbiffar med kokos och lime

Varje år när olika medier listar de populäraste vardagsrätterna i Sverige hamnar kyckling i topp tre. När vi lagar mat med kyckling gör vi ofta de här snabblagade kycklingbiffarna med kokos och lime som vi serverar med nudlar och en frisk kall sås med vitlök.

Vad som gör kycklingbiffarna extra goda är den asiatiska touchen med lime, chili, fisksås och salladslök, och framförallt att de är panerade i riven kokos, vilket ger dem en härlig stekyta med lite frasighet.

Nuförtiden finns ju kycklingfärs att tillgå i affärerna, men för många år sedan innan det gjorde det brukade jag köra ner kycklingbröstfiléer i matberedaren ihop med övriga ingredienser, vilket också funkar fint.

Skriv ut

Kycklingbiffar med kokos och lime

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Kycklingbiffar med asiatisk touch som paneras i riven kokos innan de steks frasiga och serveras med nudlar och en frisk sås med lime och vitlök.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 15 min
  • Tillagningstid: 20 min
  • Total tid: 35 min
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale

Kycklingbiffar:

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar
  • 0,5 röd chili
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 ägg
  • salt
  • 1,5 dl kokosflingor till panering

Yoghurtsås med lime:

  • 2 dl grekisk (alt. turkisk) yoghurt
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 lime, skal och saft
  • salt och peppar

Nudlar till servering

Instruktioner

Lägg kycklingfärsen i en bunke och pressa ner vitlöksklyftorna däri.

Strimla salladslöken, hacka chilin och finriv skalet av limen. Tillsätt sedan detta till färsen, och pressa även ner saften från limen däri. Rör ner fisksås, ägg och lite salt. 

Häll upp kokosflingor på ett fat, och forma färsen till ca 8 biffar som du vänder på båda sidorna i kokos innan du steker dem i lite olja eller smör i en stekpanna.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Rör ihop yoghurtsåsen i en skål medan biffarna steks.

Servera biffarna ihop med nudlar och yoghurtsås, och skär den halva limen som blivit över efter såsen i 4 små klyftor att garnera varje portion med, samt lite strimlad salladslök.

Sugen på en annan trotjänarrätt att dryga ut din kycklingrepertoar med? Klassikern parmainlindad kyckling i balsamicosås går alltid hem!

15 mars, 2020

10 kommentarer

  1. Har precis hittat till din blogg, vilken pärla! Igår testade vi den här rätten och den var verkligen supergod 🙂 Den här kommer att vara ett stående inslag hemma hos oss framöver. Tack för receptet!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration