Parmainlindad balsamicokyckling
Här kommer ett riktigt hyvens recept på hederlig helgmat som alla gillar; parmainlindad kycklingfilé med gräddig balsamicosås, toppad med färska cocktailtomater och basilika. Rätten går dessutom jättebra att förbereda i förväg, och kan stå klar i kylen och bara stoppas in i ugnen när gästerna kommer.
Parmainlindad balsamicokyckling, 4-5 portioner
3 kycklingfiléer
svartpeppar
ca 15 skivor parmaskinka
4 dl grädde
2 msk balsamvinäger
4 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta, pressad
———-
Till servering:
250 g cocktailtomater
Några kvistar basilika
Dela kycklingfiléerna i ca 5-6 bitar vardera, peppra och bryn dem sedan i smör eller olja. Lägg över på fat och låt svalna 5-10 min. Rulla in varje bit i en skiva parmaskinka, och lägg dem med skarven nedåt i en smord form. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök, och ta några varv med pepparkvarnen. Häll blandningen över kycklingrullarna, och sätt in formen i mitten av ugnen på 225C i ca 15 minuter. Halvera cocktailtomaterna och riv sönder basilikabladen med fingrarna. Strö över tomater och basilika precis före servering. Servera med pasta, ris eller potatis.
17 maj, 2016
Hyvens, indeed! Pressad potatis på tallrikarna så vi inte missar en endaste droppe av den smarriga såsen.
Kramar
Det där ser fruktansvärt gott ut! Skall laga till helgen 😉
Letade efter nåt gott att laga i din receptbank igår och fastnade för detta. Så gott! betyg 5/5 av sambon 🙂
Vad roligt Josefin! Det här receptet är ju verkligen en gammal klassiker! Vad kul att det uppskattades. 🙂