Mimosa med rosmarin
En vacker vårdrink med smak av rosmarin, visst låter det gott? Den här mimosan med apelsin och rosmarin är frisk och fräsch, och perfekt att ha som välkomstdrink på påskmiddagen och på vårens övriga middagar. Men det är ju alltid bra att testlaga en drink innan man bjuder på den, så nu har ni en ursäkt att göra den fler gånger, eftersom det är ett tag kvar till påsk. Kanske redan ikväll? Man måste ju se till alla möjligheter.
I stora drag gör man sig en sockerlag som får dra ihop med en kvist rosmarin, pressar i apelsin och fyller upp med bubbel. Men låt oss vara lite mer exakta:
Skriv utMimosa med rosmarin
En vacker och god vårdrink som får en frisk och fräsch smak av rosmarin, apelsin och bubbel. Perfekt till påskmiddagen!
- Tillagningstid: 10 min
- Total tid: 10 min + ev. dragtid
- Antal portioner: 6 1x
Ingredienser
Sockerlag:
- 1 dl vatten
- 1 dl socker
- 1 kvist rosmarin
———-
- 4 apelsiner
- 1 flaska mousserande, vitt vin
- 6 kvistar rosmarin till servering
Instruktioner
Koka upp socker och vatten med en rosmarinkvist, ställ åt sidan att svalna. Har du tid – gör gärna detta dagen innan och låt sockerlagen och rosmarinen stå och dra till sig i kylen, så blir rosmarinsmaken mer intensiv.
Pressa saften ur apelsinerna.
Mät upp drinkarna genom att beräkna 1 msk sockerlag per drink, och 2 msk pressad apelsin per drink. Fram till hit kan du förbereda i glas i kylen.
Vid servering, fyll upp med mousserande och rör om. Garnera med små rosmarinkvistar.
Sugen på något lite starkare, men ändå vårfräscht? I så fall rekommenderar jag passionsfruktsmojiton.