Drinkar, Påsk

Mojito med passionsfrukt

Mojito passionsfruktNu tycker jag att vi tar och skålar in påsken med denna passionsfruktsmojito, eller vad säger ni? Den smakar helt ljuvligt, och är lika gul som påsken!

Jag gjorde den här mojiton med passionsfrukt i helgen när vi skulle ha gäster, och hade länge tänkt att det skulle vara gott med just passionsfruktsmojito, men aldrig provat. Det fanns ingen färsk passionsfrukt i min lokala ICA-butik, men det fanns faktiskt något ännu bättre – frysta tärningar med passionsfruktskött! Hur smidigt som helst; någon hade redan gjort jobbet och gröpt ur ett gäng passionsfrukter och fryst in köttet i tärningar. Förmodligen blev det mycket billigare än att köpa färsk också, och de där tärningarna innehöll verkligen inget annat än fryst passionsfruktskött. Efter att de tinat la jag dem i en sil med en bunke under och tryckte runt med en sked då och då. I bunken blev det cirka 1,5 dl ren passionsfruktsjuice, och den mängden blev perfekt till 4 passionsfruktsdrinkar. Den här drinken kommer jag att blanda många gånger i sommar, för den blev en favorit direkt!

Den går att förbereda väldigt långt också, vilket gör att man bara har sista momentet kvar när gästerna kommer, och det är att hälla upp passionsfruktsmojiton i glas och fylla upp med is och läsk och garnera lite fint.

Vill du hellre ha en gul påskdrink som innehåller mindre alkohol och är baserad på bubbel istället för rom? I så fall skulle jag rekommendera Mangobellini på två ingredienser, eller Mimosa med apelsin och rosmarin. Och vet du fortfarande inte vad du ska servera för mat, finns alla mina påskrecept samlade här i kategorin Påsk.

Skriv ut

Mojito med passionsfrukt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,00 av 20 recensioner

Loading...

Mojito med passionsfrukt är ultimat som påskdrink – påskgul, fräsch och helt fantastiskt god!

 • Författare: Helena
 • Förberedelser: 10 min
 • Tillagningstid: 10 min
 • Total tid: 20 min
 • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
 • 250 g fruktkött från passionsfrukt (finns i frysdisken)
 • 2 dl sockerlag (2 dl socker + 2 dl vatten)
 • 4 lime
 • ett knippe färsk mynta + extra till servering (är myntaplantorna i butiken taniga, ta två!)
 • 2 dl ljus rom
 • isbitar
 • ca 4 dl Sprite

Instruktioner

Låt paketet med fryst passionsfrukt ligga framme någon timma så att innehållet tinar. När det tinat, lägg fruktköttet i en sil med en bunke under, och pressa ur saft med hjälp av en sked tills det bara är kärnorna kvar. Det blir ca 1,5 dl passionsfruktsjuice. Släng kärnorna, men spara undan några till garnering.

Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag, den är klar när sockret smält helt. Låt svalna. Pressa ner saften från 3 lime och häll i en stor drinkshaker. (Spara den fjärde limen till garnering.)

Skölj av myntan och lägg ner den i shakern, och fyll upp med rom och passionsfruktsjuice. Shakern kommer att bli ganska full. (Har du en väldigt liten shaker, använd dig av en kanna istället.) Stöt runt i shakern med en muddlare eller träslev så att smakerna blandas. Fram till hit kan du förbereda innan och ställa in shakern eller kannan i kylen.

Vid servering – Ta fram 4 glas och häll i några isbitar i varje glas. Sila ner shakerns innehåll i glasen, och fyll upp varje glas med Sprite. Garnera med en myntakvist i varje glas, och några passionsfruktskärnor.

Passionsfruktsmojito

Den här passionsmojiton är verkligen en de godaste drinkarna jag vet, och ett av de populäraste recepten här på bloggen.

4 Kommentar

 1. Lotta

  19 april, 2019 at 9:49 f m

  Mmm.. ser gott ut!
  Glad Påsk på er allihop!

  1. Helena

   19 april, 2019 at 5:59 e m

   Den här blev en favorit direkt!! Ska prova att göra en sangriaversion imorgon eftersom vi är så många. Önskar dig också en riktigt glad påsk! 🙂

 2. Mats

  27 mars, 2021 at 1:44 e m

  Åååh , vilken höjdare 😀 Supertack för det goda receptet .

  1. Helena

   30 mars, 2021 at 2:45 e m

   Vad kul att du gillar det! 🙂

Lämna en kommentar