Drinkar

Flädermojito – sommarens godaste drink!

FlädermojitoHar du någon flädersaft som står och dräller och vet inte riktigt vad du ska göra med den? Gör flädermojito! Herregud så gott, säger jag bara! (Självklart funkar det lika fint med köpeflädersaft.) Varje sommar gör vi sådana här flädermojitos, och varje gång slås jag av hur otroligt gott och somrigt det smakar. En odödlig favorit i repertoaren, helt enkelt! Och lätt att göra är den också.

Vi gör flädermojito på samma sätt som en klassisk mojito, men ersätter sockerlagen med koncentrerad flädersaft. Det är jättesmidigt att slippa stå och göra sockerlag, saften i sig är ju som en smaksatt, perfekt sockerlag. Det blir grymt gott! Både uppfriskande och läskande. Receptet nedan är på en drink.

Skriv ut

Flädermojito

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Flädermojito är sommarens godaste drink! Se till att alltid ha alla ingredienser hemma, så kan du svänga ihop en sådan här drink när helst andan faller på!

 • Författare: Helena
 • Förberedelser: 5 min
 • Total tid: 5 minutes
 • Antal portioner: 1 1x

Ingredienser

Scale
 • 0,5 dl koncentrerad flädersaft
 • 0,5 dl ljus rom
 • ett knippe mynta
 • 0,5 lime skuren i 4 klyftor
 • Sprite eller sodavatten att fylla upp med, efter smak
 • mycket is

Instruktioner

Häll ner koncentrerad flädersaft, rom, och mynta i en drinkshaker.

Pressa ner tre av limeklyftorna och muddla med en drinkmuddlare eller handtaget på en träslev så att alla smakerna blandas ordentligt. Häll sedan i isbitar och skaka shakern.

Preparera ett glas med ett gäng isbitar, den fjärde limeklyftan och en extra myntakvist till garnering. Sila ner drinken i glaset och fyll upp med så mycket Sprite du vill ha, beroende på hur stark du vill ha drinken. Servera drinkarna med sugrör.

12 juni, 2020

30 kommentarer

  1. Kör hårt! 🙂 Jag tycker det är smidigt med flädermojito eftersom den koncentrerade flädersaften är färdig, till skillnad från sockerlagen som måste göras och sedan svalna.

 1. De små glasflaskorna har det varit äppelmust i från Kivikås musteri, jag har gnuggat bort etiketterna. Liknande flaskor finns med t ex Froosh smoothie som jag tror säljs på Pressbyrån.

  1. Visst är det gott?! När jag gör den alkolholfri brukar jag egentligen bara utesluta romen och fylla upp med lite extra Sprite. Upplever man att drinken blir åt det sötare hållet kan man minska lite på flädersaften.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration