Grillat

Fetaostpaket på grillen

Fetaostpaket på grillen

Fetaostpaket på grillen är mitt favorittillbehör till grillat just nu! När man öppnar upp foliepaketet och möts av doften av varm fetaost med oregano, timjan och olivolja är det som att man transporteras raka vägen till den grekiska övärlden och hör sorlet från strandpromenaden och de turkosa vågorna som rullar in mot stranden.

Vad jag kan längta till Grekland ibland! Men kan man inte åka dit, får man ta Grekland hit via ett foliepaket på grillen. Det turkosa vattnet och de blåvita stenhusen kan jag inte fixa, men med dofter kommer man långt! Och är det inte läge att ta fram grillen kan man ju behålla fetaosten kall och göra en grekisk sallad.

Men nu kör vi grillat tycker jag, och det här är världens enklaste tillbehör! Man bara lägger en fetaost på ett ark aluminiumfolie, strör över torkad oregano, timjan, peppar och lite chiliflakes. Sedan ringlar man över lite olivolja och försluter paketet. Efter tio minuter på grillen är det klart!

Fetaosten är godast mjukvarm, så grilla den det sista du gör och ät den direkt. Den stelnar till lite ju mer den svalnar. Och vad gäller mängd så har mina egna empiriska studier visat att man kan bli lite väl mätt om man äter ett helt paket själv. Det beror ju på vad mera man grillar såklart, men eftersom fetaosten är så god så slänger man sig över den och äter den direkt, och sedan finns risken att man inte orkar så mycket mer sen. För att inte vara SNÅL har jag beräknat 1 paket per person, men grillar ni mycket annat också så blir ni nog mätta på ett halvt paket var.

Skriv ut

Fetaostpaket på grillen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dofterna av den varma, mjuka fetaosten med kryddor för tankarna raka vägen till Grekland! Ett perfekt tillbehör till all grillad mat.

 • Författare: Helena
 • Förberedelser: 5 min
 • Tillagningstid: 10 min
 • Total tid: 15 min
 • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
 • 4 pkt fetaost
 • 4 msk hackad, färsk timjan
 • Oregano, torkad
 • Svartpeppar, grovmald
 • Chiliflakes
 • 4 msk olivolja

———-

Aluminiumfolie, 4 bitar

Instruktioner

Lägg fram 4 ark aluminiumfolie och lägg en fetaost på varje ark. Varje ark ska gå att stänga ihop till ett slutet paket sedan.

Hacka timjan och strö över fetaostarna. Strö även över oregano, svartpeppar och chiliflakes efter smak och tycke, och avsluta med att ringla över lite olivolja över varje fetaost.

Nyp ihop varje paket så att det stängs, och låt det ligga på grillen i ca 10 minuter tills du ser att osten mjuknat när du öppnar paketet och kikar in. Grilla ostpaketen i slutet av din grillning, då osten stelnar till lite grann efter hand den svalnar. Den är godast varm och mjuksmält.

Ett annat favorittillbehör jag har till grillat är ljummen potatissallad.

9 juni, 2020

2 kommentarer

 1. Yey vad gott! Detta gjorde jag mycket förra sommaren. Har inte riktigt fattat att det är vacay snart igen. Kan man få ta semester från allt elände och bara frossa i godsaker! Ok tack! 😍 Nu ska jag baka din rabarberpaj med kanel! 😆

  1. Haha! Ja, jag tror att vi alla behöver semester nu! Alltså jag har redan ätit fler fetaostpaket i år än vad jag vill erkänna. Har även kommit fram till att jag ska börja äta ett halvt åt gången istället för ett helt, för jag orkar inget mer sen.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration