Grillat, Sås

Sås till grillat som passar till allt

Sås till grillatÄr det grillat som gäller för hela slanten nu, även hos er? Här grillar vi (läs Olof) flera dagar i veckan. Barnens vill helst ha korv, medan vi grillar kött och grönsaker. Men inget grillat utan grillsås! Här kommer receptet på den grillsås jag alltid gör. Ibland ändrar jag lite i det beroende på vad jag har hemma och vilka kryddor som växer i trädgården för tillfället, men i stort sett går jag alltid tillbaka till det här grundreceptet.

Skriv ut

Sås till grillat

Sås till grillat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Inga recensioner

Loading...

Den här grillsåsen passar till allt du lägger på grillen, oavsett om det är kött eller grönsaker!

  • Tillagningstid: 5-10 min
  • Total tid: 5-10 min

Ingredienser

  • 5 dl crème fraiche
  • 1 pkt fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 0,25 dl olivolja
  • ca 15-20 strimlade basilikablad (går ett ersätta med ett knippe timjan)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1,5 msk flytande honung
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar

Instruktioner

Lägg crème fraichen i en bunke. Smula ner fetaost, pressa ner vitlöksklyftan och rör ner olivoljan. Strimla basilikabladen och tillsätt dem, balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. För bästa resultat, gör gärna såsen några timmar (eller dagen innan) servering, så hinner smakerna sätta sig lite mer. Vid servering – häll över i en skål och dekorera med färska kryddor och lite nymalen svartpeppar.

2 Kommentar

  1. Erika

    28 juni, 2018 at 4:40 e m

    Gjorde såsen till middag u kväll. Supergod – tack!

    Kram!

    1. Helena

      29 juni, 2018 at 7:55 e m

      Vad roligt att höra Erika! Kul att du gillade den! Stor kram! 🙂

Lämna en kommentar