Skriv ut

Sås till grillat

Sås-till-grillat

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 2 reviews

Den här grillsåsen passar till allt du lägger på grillen, oavsett om det är kött eller grönsaker!

Ingredienser

Scale
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 pkt fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 0,25 dl olivolja
  • ca 1520 strimlade basilikablad (går ett ersätta med ett knippe timjan)
  • 2 msk balsamvinäger – kan bytas ut mot rivet skal av en citron för en friskare smak på grillsåsen
  • 1,5 msk flytande honung
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar

Instruktioner

Lägg crème fraichen i en bunke. Smula ner fetaost, pressa ner vitlöksklyftan och rör ner olivoljan.

Strimla basilikabladen och tillsätt dem, balsamvinäger (eller rivet citronskal) och honung. Smaka av med salt och peppar.

För bästa resultat, gör gärna såsen några timmar (eller dagen innan) servering, så hinner smakerna sätta sig lite mer. Vid servering – häll över i en skål och dekorera med färska kryddor och lite nymalen svartpeppar.