Bruschetta med getost, jordgubbar och basilika
Här kommer ett tips på riktig god och somrig snabbmat!
Bruschetta med jordgubbar, getost, basilika och honung är precis vad jag vill äta varje kväll just nu när de öländska jordgubbarna är i säsong.
Ett glas vitt, riktigt kallt vin sitter väldigt bra till också. Om man får välja, alltså.
Om du inte har provat jordgubbar ihop med basilika och getost än så är det absolut dags, det är fantastiskt gott!
Enkelt och snabbt!
Men till bruschettan; den är SÅ enkel! Bara rosta dig någon skiva trevligt surdegsbröd (den behöver inte vara färsk och fancy, den ska ju ändå rostas), lägg på några skivade jordgubbar, smula över lite getost, släng på några basilikablad, ringla lite honung ovanpå och eventuellt en skvätt olivolja om du vill (eller rör ihop olivolja med honung i en liten skål för att blanda ihop dem) och dra ett varv med pepparkvarnen. Färdigt! Den som har en citron hemma kan även riva över lite citronzest.
Recept är nästan överflödigt, men man kan ju alltid se det hela som en inköpslista:
Skriv utBruschetta med getost, jordgubbar och basilika
Bruschetta med jordgubbar, getost, basilika och honung är sommarens enklaste snabbmat! Bara att rosta brödet och lägga på den goda toppingen!
- Förberedelser: 10 min
- Tillagningstid: 5
- Total tid: 15 min
- Antal portioner: 2 1x
Ingredienser
- 4 stora skivor surdegsbröd (eller 8 små)
- ca 250 g jordgubbar
- 200 g getost
- 1 basilikaplanta
- flytande honung
- ev. olivolja
- grovmalen svartpeppar
Instruktioner
Rosta brödskivorna, antingen i en stekpanna, i ugnen eller en brödrost.
Skölj jordgubbarna och badda dem någorlunda torra med hushållspapper så de inte blöter ner det rostade brödet alltför mycket. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå de rostade brödskivorna.
Smula över getost ovanpå jordgubbarna, och toppa med basilikablad. (Eller i den ordning du föredrar.)
Ringla över honung på varje bruschetta, och en skvätt olivolja om du önskar. Avsluta med svartpeppar, helst från kvarn.
Är du mer inne på det klassiska spåret när det kommer till bruschetta, med tomter, basilika och mozzarella eller burrata? Det hittar du ett hyvens recept på här.
Måste testas, men jag lär väl inte få Micael att smaka 😉
Ha de gott. Kram, Catarina
Vad är det för fegis? 😉 Hälsa Micael, kram på er!
Visst är ledighet bra för både kropp, själ och kreativitet! Riktigt bra, speciellt när det resulterar i goda saker för maggen:)
Hoppas att ni får en fortsatt lika fin och kreativ sommar,
kramar
Visst är det så! 🙂 Tack hörni, och vi önskar er detsamma! Stor kram på er!