Kantarellbruschetta med Västerbottenost
Om jag väl får tag i några kantareller gör jag oftast kantarellmacka med dem. Eller bruschetta, om jag har något bröd av hippare rang hemma. Prima fredagsmysmat framför TV:n, och passar jättebra med ett glas kallt, vitt vin till.
Skriv utKantarellbruschetta med Västerbottenost
- Antal portioner: 8 st små 1x
Ingredienser
- 1 baguette, gärna surdeg
- Olivolja till pensling
- 1 schalottenlök
- Ca 250–300 g kantareller
- smör till stekning
- timjan, några kvistar
- 50 g Västerbottenost
- 1 vitlöksklyfta
- Svartpeppar
- flingsalt
Instruktioner
Sätt ugnen på 225C. Skär surdegsbaguetten i sneda skivor, pensla med lite olivolja och ugnsrosta skivorna på en plåt i mitten av ugnen i ca 10 min tills de blivit knapriga. Hacka schalottenlöken. Rensa kantarellerna och stek dem tills vätskan i dem gått ur. Tillsätt en rejäl klick smör, och stek lite till, nu även ihop med schalottenlöken och hälften av timjankvistarna. Riv osten och ställ åt sidan. Halvera vitlöksklyftan och gnid dess snittytor mot de ugnsrostade brödskivorna. Toppa varje brödskiva med stekta kantareller och riven ost, garnera med timjan. Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen och ta på lite flingsalt.
Åh hjälp så gott det där såg ut! Tror att det är två år sen jag åt kantareller sist. INTE ok… (Inte lika längesen jag drack vin dock ;))
Haha, det låter bra ändå! 😉
Hej!
Kan man använda frysta kantareller?
Hälsningar Lena
Det går jättebra! Men stek dem innan bara så att all överflödig vätska går ur dem, precis som du hade gjort med färska kantareller. 🙂