Andra Förrätter

Förrätt på portabella och getost

Den här vegetariska förrätten serverade vi sist vi bjöd på middag, och den kommer jag garanterat att göra fler gånger! Väldigt god, lagom i storleken och tacksam att förbereda. Receptidén har jag hittat hos bästa Charlotta med toppenbloggen Matrepubliken. Det här behövs till 4 portioner:

4 portabellasvampar (en portabellasvamp är som en gigantisk, förvuxen champinjon)
4 rejäla skivor getost
2 vitlöksklyftor
lite olivolja
salt
grovmalen svartpeppar
1 näve rostade pinjenötter
ruccolablad till dekoration

Skär bort stjälkarna på svamparna och lägg portabellasvamparna i en ugnsfast, smord form. Pressa två vitlöksklyftor och fördela vitlöken över de fyra svamparna. Salta och peppra, lägg på en skiva getost på varje svamp och ringla över lite olivolja. (Ifall svamparna är väldigt stora kan man lägga på två skivor getost. Man kan aldrig få för mycket ost…) Ställ in i ugnen på 225C i ca 10 min tills osten börjat smälta ut lite. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna medan svamparna är i ugnen, och garnera sedan svamparna med nötterna precis före servering. Lägg lite ruccolablad runt svamparna när de läggs upp på tallrikar, och avsluta med att ringla över lite extra olivolja på alltihop. Det här är en jättesmidig förrätt, perfekt att sätta in i ugnen lagom till man serverar välkomstdrinken!

11 mars, 2011

16 kommentarer

  1. Portabello var längesedan jag gjorde något med. Och det här såg riktigt gott ut!
    Ska nog damma av en variant jag gjort på restaurang tidigare och se om manken gillar den 🙂

  2. Det kan mycket väl vara så att det är en förvuxen skogschampinjon, vilket i så fall är extra bra, för skogschampinjoner är faktiskt strået vassare än klassiska, vita champinjoner. 🙂

  3. Aaah vad gott, vi har gjort liknande som tillbehör till grillat förut, men med mozarella, pesto och pinje. Men getost är ju mycket godare, muums. Längtar efter sommaren nu…

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration