Andra, Förrätter

Förrätt på portabella och getost

Den här vegetariska förrätten serverade vi sist vi bjöd på middag, och den kommer jag garanterat att göra fler gånger! Väldigt god, lagom i storleken och tacksam att förbereda. Receptidén har jag hittat hos bästa Charlotta med toppenbloggen Matrepubliken. Det här behövs till 4 portioner:

4 portabellasvampar (en portabellasvamp är som en gigantisk, förvuxen champinjon)
4 rejäla skivor getost
2 vitlöksklyftor
lite olivolja
salt
grovmalen svartpeppar
1 näve rostade pinjenötter
ruccolablad till dekoration

Skär bort stjälkarna på svamparna och lägg portabellasvamparna i en ugnsfast, smord form. Pressa två vitlöksklyftor och fördela vitlöken över de fyra svamparna. Salta och peppra, lägg på en skiva getost på varje svamp och ringla över lite olivolja. (Ifall svamparna är väldigt stora kan man lägga på två skivor getost. Man kan aldrig få för mycket ost…) Ställ in i ugnen på 225C i ca 10 min tills osten börjat smälta ut lite. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna medan svamparna är i ugnen, och garnera sedan svamparna med nötterna precis före servering. Lägg lite ruccolablad runt svamparna när de läggs upp på tallrikar, och avsluta med att ringla över lite extra olivolja på alltihop. Det här är en jättesmidig förrätt, perfekt att sätta in i ugnen lagom till man serverar välkomstdrinken!

16 Kommentar

  1. Jenkki

    11 mars, 2011 at 7:34 e m

    Ser urläckert ut! 😉 Getost och pinjenötter är ju en oslagbar kombination.

  2. Cupcakesfluffan

    11 mars, 2011 at 7:59 e m

    Vilken härlig förrätt, den skulle allt sambon gilla

  3. Remsan

    11 mars, 2011 at 8:02 e m

    Mmm, låter väldigt gott. Hoppas ni fick en skön fredags kväll med gott vin och fin carbonara.

  4. Helena Ljunggren

    11 mars, 2011 at 8:46 e m

    Kära jistanes, så snyggt! Trots att det är getost så får jag nog erkänna att det ser gott ut 🙂

  5. Alexandra - kärlek på tallrik

    11 mars, 2011 at 10:44 e m

    oh, portabella finns överallt i USA, men här använder vi ju oftast bara champinjoner. Storleken gör dem PERFEKTA att fylla ju! Det lät jättegott med getost och pinjenötter, måste provas =D

  6. Hovkonditorn

    12 mars, 2011 at 12:30 f m

    Det här såg gott ut. Jag gillar portabella massor och man kan variera fyllning efter smak 🙂 Ha en skön helg!

  7. Yasemin

    12 mars, 2011 at 12:56 f m

    And it looks great! Fint med ruccolabladem omkring.

  8. Helene

    12 mars, 2011 at 8:29 f m

    Det så både godt og nyttigt ut:-)

  9. Louise

    12 mars, 2011 at 2:32 e m

    Portabello var längesedan jag gjorde något med. Och det här såg riktigt gott ut!
    Ska nog damma av en variant jag gjort på restaurang tidigare och se om manken gillar den 🙂

  10. charlotta

    12 mars, 2011 at 4:19 e m

    hurra! hurra för den här förrätten, den är grym. speciellt med extra mycket getost (såklart, hoho).

    hoppas ni har en fin helg!

  11. Sofie

    12 mars, 2011 at 8:37 e m

    Yammi! Men är det inte en förvuxen skogschampinjon?

  12. Helena

    13 mars, 2011 at 10:33 f m

    Det kan mycket väl vara så att det är en förvuxen skogschampinjon, vilket i så fall är extra bra, för skogschampinjoner är faktiskt strået vassare än klassiska, vita champinjoner. 🙂

  13. Mrsmermaid

    13 mars, 2011 at 1:42 e m

    Det här måste jag testa,jag är en chevrenörd.

  14. Li

    13 mars, 2011 at 3:03 e m

    Aaah vad gott, vi har gjort liknande som tillbehör till grillat förut, men med mozarella, pesto och pinje. Men getost är ju mycket godare, muums. Längtar efter sommaren nu…

  15. Ann-Sofi

    13 mars, 2011 at 6:37 e m

    Vilken enkel och fin förrätt. Chevre och pinjenötter på en toast är ju annars en hit som funkar.

  16. matarkivet

    14 mars, 2011 at 12:21 e m

    Alskar fyllda svampar i alla dess former. Ska latt testa denna varianten. Tack Helena och Charlotta!

Lämna en kommentar