Förrätt med bresaola
Bresaola är toppen att servera till förrätt när man får gäster! Varför? För att man köper det färdigskivat, man behöver inte tillaga det, och det blir jättefestligt tillsammans med tryffelolja, stekta kantareller, pinjenötter och Västerbottensost. Några blad rucola kan man slänga in också. Sallad, ni vet. Det är bra. Men det är egentligen allt som behövs till den här höstiga förrätten – i stort sett det som syns på tallriken.
Det påminner ganska mycket om klassikern oxfilécarpaccio som är en vanlig förrätt på krogen och brukar kosta runt en hundralapp. Byter man ut svampen mot lite citron så är det väldigt likt. Men oxfilé är ju som bekant ganska dyrt, och då är färdigskivad bresaola mycket billigare, och enklare att handskas med när man vill ha en snabb och smidig förrätt.
Vad är bresaola, kanske någon undrar nu? Det är lufttorkat nötkött. Inte som parma som är lufttorkad skinka, utan en mörkare variant på nötkött som man också köper i charkdisken, antingen på lösvikt eller färdigförpackad.
Skriv utFörrätt med bresaola
Bresaola är den perfekta förrätten som blir festlig med stekta kantareller, Västerbottensost, pinjenötter och tryffelolja. Prisvärd, enkel och snabbfixad!
- Förberedelser: 10 min
- Tillagningstid: 10 min
- Total tid: 20 min
- Antal portioner: 4 1x
Ingredienser
- 0,5 dl pinjenötter
- Ca 150 g kantareller
- Smör till stekning
- 16 skivor bresaola
- 1 näve rucolablad
- Ca 50 g Västerbottensost
- Tryffelolja (går bra att ersätta med olivolja)
- Svartpeppar
Instruktioner
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, häll sedan över på fat.
Stek kantarellerna i smör.
Arrangera 4 skivor bresaola på varje tallrik, toppa med kantarellerna. Strö över rucolablad, rivna/smulade bitar Västerbottensost och rostade pinjenötter. Stänk några droppar tryffelolja eller olivolja över varje tallrik och avsluta med ett varv med pepparkvarnen.
Vill du kanske hellre servera en vegetarisk förrätt? I så fall rekommenderar jag tomat- och vaniljmozzarella, eller jordärtskockssoppa med stekt äpple och brynt smör.