Asiatiskt Fest Förrätter

Teriyakimarinerade rostbiffsrullar

Idag är det trettondagsafton! Ska ni göra något festligt? Det var först idag när jag tittade i almanackan som jag kom ihåg att det var trettondagsafton idag, man blir lite dagvill när man inte går till jobbet varje dag längre. I eftermiddag ska vi fika med ett par vänner, sedan ska vi kolla på repriser av Historieätarna på SVT Play efter att Lily somnat runt kl 20. Det där med att åka bort på kvällarna eller ha bjudningar hemma kvällstid är fortfarande ganska uteslutet, men var sak har ju sin tid. Ifall det däremot är någon som ska ordna en liten bjudning ikväll och vill ha tips på plockmat, kommer det här: Teriyakimarinerade rostbiffsrullar!

De här små rullarna kan ätas både med tandpetare från bricka eller serverade på tallrik som en förrätt att ätas med bestick. Då kan rostbiffen med fördel marineras i teriyakisåsen, och istället för att göra rullar kan man arrangera rostbiffen på en förrättstallrik och klicka över lite färskost ihop med de övriga ingredienserna. Alternativt kan salladslöken och kaprisen röras samman med färskosten, variationsmöjligheterna är många. Prova gärna att rosta lite sesamfrön i en torr stekpanna och strössla över, för att förhöja de asiatiska smakerna ytterligare. Allra bäst rostbiff får man om man köper den i matbutikens charkdisk, och ber personalen att få hjälp med att skiva den riktigt tunt.

Teriyakimarinerade rostbiffsrullar, 15 st
15 skivor rostbiff, tunt skurna
1 pkt (ca 175 g) färskost med pepparrotssmak
ca 0,5 dl teriyakisås
1 msk kapris
4 salladslökar
———-
tandpetare

Bre varje rostbiffsskiva med lite färskost. Rulla ihop till små rullar, och stick en tandpetare i varje rulle. Ringla över teriyakisås och toppa med kapris och tunt skuren salladslök. För att få det att räcka till fler – dela gärna varje rulle på mitten. Folk tar ofta samma antal snittar ändå, oavsett storlek.

5 januari, 2015

3 kommentarer

  1. VI äääääälskar plockerimat och teriyakisås är riktigt gott, så detta faller oss på läpparna!
    Vi festade till det helt och hållet på egen hand här hemma på trettonafton, fonduegrytan och vi:)
    Kramar till er öbor.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration