Andra Familjen Fest

Det nya året

När det nya året skulle firas hade vi våra kära vänner Mary och Magnus på besök. Här sitter Magnus och myser över att befinna sig i händelsernas centrum. Olof fotar, Mary fotar och jag serverar brunellovin. Jag slår vad om att Bally stod under hans stol och tiggde mat.

Det var ju lite av en utmaning vad vi skulle äta, med olika allergier och amningsanpassningar, men vi fick ihop en meny trots allt. Till förrätt åt vi Marys jättegoda morotssoppa. De som inte åt mjölkfritt hade en klick getostkräm i mitten.

Huvudrätten fastnade visst inte på bild, men det var parmainlindad oxfilé med puré på potatis och palsternacka, med en svampsås. Vi körde havregrädde och havremjölk, så blev det mjölkfritt, och det vegetariska alternativet var en vegobiff. Till efterrätt gjorde Mary små marängbakelser, eller änglapajer som de heter på hennes blogg, som toppades med vispad soyagrädde och bär. Det är himla hyvens det där, när man kan lägga över matlagningen på gästerna. Mary åkte på att göra förrätten, delar av huvudrätten och efterrätten, medan vi matade Lily och tog hand om henne.

Kvällen avslutades med att vi skålade i champagne och gratistittade på grannarnas fyrverkerier. Morgonen efter tyckte Lily att det var jätteroligt att få känna på ”jackan” som champagnen hade varit inklädd i.

Inte så politiskt korrekt som leksak måhända, men väldigt rolig.

Sedan blev det pappamys i soffan. Det händer inte ofta att hon sitter still, barnet, hon ålar mest omkring och vill stå upp. Men här har vi lyckats fånga det på bild!

Man ser ju var den frodiga hårväxten kommer ifrån.

Bally gillar inte nyårsfirande för fem öre, precis som de flesta hundar. Han tyckte det bästa var när det var över, och grannskapets smällare tagit slut. Nu dröjer det ett helt år till nästa gång. Han låter dock hälsa att han är mycket taggad inför 2015.

12 januari, 2015

3 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration