Buffé Fest Förrätter

Toppen-tapas!

Den här tapasen kan vi kalla för Tryffelstänkt, charkinlindad potatistortilla på rostat surdegsbröd. Eller så kan vi kort och gott kalla den för Toppen-tapas, och spara in lite på orden. Det kvittar. God är den, i alla fall, och superenkel att tillaga. Man kan till och med äta sig helt mätt på den.

Tre av de vanligast förekommande tapasrätterna ute på de spanska barerna är ofta chark, bröd och potatistortilla. Den här tapasen kombinerar de tre anrättningarna, och blir dessutom toppad med ett par droppar tryffelolja som extra smakpiff. Hyvens gott.

Toppentapas – 10 st
1 hel potatistortilla, recept finns här (räcker till många fler tapas än 10)
10 skivor salami eller annan tunt skivad korv
10 utskurna bitar (ca 4 tunna skivor) surdegsbröd
tryffelolja

Skär den färdiga potatistortillan i små munsbitar. Rosta brödskivorna i en stekpanna, och skär dem i lika stora munsbitar. Rulla in varje bit tortilla i en skiva salami, och fäst med en tandpetare som går ända ner i brödet och håller samman tapasen. Avsluta med att droppa över ett par droppar tryffelolja.

14 november, 2012

7 kommentarer

  1. Hej fina du!
    Din blogg är en av dagen små guldkorn (något som jag jagar ständigt, små guldkorn). Och nu när jag läste fick jag mig ett skratt som stänkte kaffe över hela min gamla dator, "ett par droppar tryffelSALAMI";)

    Ha en fin dag!

  2. Det låter som en tapas för mig!
    Vad kul att ni var på Flippin Burgers. Det är ju ett ställe som till och med jag, i Norrlands glesbygd, har hört talas om! =)

  3. Haha, vilken felskrivning! Tack för tipset, det får jag ta och ändra. 😉 Det bästa var ändå när min matbloggarkompis Remsan råkade skriva bajs istället för majs i ett recept. 🙂

  4. Redan när du lade upp receptet på potatistortillan var jag såld. Och serverad så här låter det ännu godare. Frågan är bara hur man droppar över tryffelsalamin, hi hi… Såg att juryn gav er tapas mycket gott betyg. Attans att ni inte gick vidare.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration