Andra, Mat på resor, Restaurang

På Flippin Burgers i Stockholm

I helgen när vi var i Stockholm besökte vi det vrålhippa hamburgerhaket Flippin Burgers. Det var vår vän Jonas som yrkade på att ett besök på Kungsholmens nya stolthet var obligatoriskt för vår Stockholmsvistelse. Vi trodde att Jonas skämtade när han sa att det öppnade kl 17.00, och att vi behövde vara där 16.45 och köa för att få ett bord till första sittningen, för annars skulle vi få vänta i över en timme på bord. Utomhus.

Men som den vane storstadsräv han är, så hade han självklart rätt. Kön ringlade sig lång redan när stället öppnade, och vi hade turen att få ett bord i den första sittningen. (Man kan nämligen inte boka.)

Inredningen passade stället som hand i handske, och fotona på väggarna föreställde olika hamburgerställen som ägaren besökt på sin resa genom USA i jakten på den perfekta burgaren. Och jag skulle nog vilja påstå att han har lyckats i sin jakt, för hamburgaren var makalöst god. Och brödet ska vi inte ens tala om. Jag ger maten 5 av 5.

De hade milkshakes också! Här har vi beställt in milkshakes i Ben&Jerrys-smaken Cookie Dough. Som ni ser är jag hejdlöst pepp på att få hugga in på min milkshake.

Här ligger Flippin Burgers, på Kungsholms Strand 157, mitt bland bostäder och bilverkstäder. Vill ni läsa en annan trevlig, och framförallt rolig, recension av Flippin Burgers, tycker jag att ni ska klicka in er här på Jonas kompis matblogg Bacon – A love story, jag älskar hans träffsäkra beskrivning av klientelet som “skäggiga män i medieglasögon”.

9 Kommentar

 1. Lisa

  13 november, 2012 at 7:09 e m

  Å herregud.
  Jag är så hungrig.
  Det här inlägget gjorde det inre bättre.
  Får dock nöja mej med mcdonalds i kväll brist på planering å tid. :S

  Jag äter oftast hamburgare på restauranger faktiskt, så där här stället hade ju varit drömmen å besöka. 😀

 2. Mårtenssons kök

  13 november, 2012 at 8:58 e m

  Huha, milkshaken ger oss enorma cravings!!!

 3. Bland bakverk och kastruller

  14 november, 2012 at 6:22 f m

  Vilket häftigt ställe!!! Vad kul att det var såna foto på väggarna!!! Påminner mig om många restauranger i USA!!

 4. Malin`s Diner

  14 november, 2012 at 9:36 f m

  Jag vill jag vill jag vill jag vill också gå dit!

  Kram kram

 5. Anonym

  14 november, 2012 at 9:54 f m

  Vill bara berömma dig för en riktigt trevlig blogg! Blir så glad och inspirerad av den, är inne varje dag och kikar. Och just nu väldigt sugen på hamburgare 🙂

 6. Kryddburken

  14 november, 2012 at 12:51 e m

  Coolt!! 😀

  Har ni varit på Bella´s place i Bromölla? http://www.bellasplace.se/

  Om inte ÅK DIT eller om ni har vägarna förbi! Kanske en bloggträff där vore kul! 🙂

 7. Tant Gul

  14 november, 2012 at 8:54 e m

  Nämen är ni i mina hemtrakter. Kul! Hamburgare och milkshake är verkligen en klassiker-

 8. Helena

  15 november, 2012 at 7:57 e m

  Tack för fina kommentarer! Jag är så glad över att ni tittar in här. 🙂

 9. Madeleine

  19 november, 2012 at 6:20 e m

  Dit måste jag när jag är i Sthlm nästa gång! I love hamburgare!

Lämna en kommentar