Andra Öland Utflykt

Vinter i Björnhovda

Så här såg det inte ut i somras när jag var i Björnhovda! Då var det sommar, full fart på grönsaks- och kryddodlingarna och grönt överallt. Jag riktigt längtar tills det blir säsong och jag kan gå bort till portskjulet i Björnhovda och köpa KRAV-odlade grönsaker och kryddor. Jag vet precis var grönsakerna har vuxit upp någonstans, och det gör det hela ännu bättre.

Nu när det är vinter och minusgrader ute står inte potatisen och löken utomhus. (Det är bara jag som lagt ut den i snön för en vintrig känsla. 🙂 Men om man ringer innan man vill komma och handla brukar det gå jättebra, numret är 0485-30606.

Om man kör från t ex Kalmar, är nog enklaste vägen att köra mot Färjestaden, och när man kommer till hamnen och centralbusstationen (som är väldigt liten) så svänger man in åt vänster på Storgatan. Den följer man ända tills man får börja köra i 70 km/h, och börjar sedan hålla utkik åt vänster efter en skylt där det står Björnhovda. När man ser den svänger man ner på den vägen, och efter ungefär halva vägen ligger Sunt och Grönt på höger sida. Hela Björnhovdagatan är riktigt lantlig och fin, speciellt på sommaren.
18 februari, 2010

3 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration