Andra Familjen Utflykt

Sommarens filthäng

Om det är någonting jag verkligen har gjort i sommar, är det att ha suttit och hängt på filtar. Egentligen samma filt, om jag ska vara ärlig. Den borde faktiskt tvättas vid det här laget, efter alla gudsförgätna strandbesök där Lily har rymt åt ett håll och Evelyn krupit åt andra hållet och ätit sand, kaffethermosar som välts över den och klämmispåsar tryckts ut under runda små fötter. Den enda som varit stilla är filten. Här ligger filten snällt i slottsparken utanför Kalmar Slott. Vår skånetös Louise var på besök under semestern med sin David och deras lilla Madicken på fem månader. Filten ställde upp och erbjöd sittplats.

Evelyn gjorde sitt bästa för att krypa bort från filten så att hon kunde stoppa gräs i munnen. Hon har börjat använda napp, för övrigt. Hon hittade en napp i en leksakslåda för några veckor sedan, och sedan dess tycker hon att det är högsta modet. Vi tackar och tar emot, för hennes användande av napp har minskat skrikandet nattetid något enormt. Och så den gör att hon äter lite mindre gräs också. Bara en sån sak!

Vi filthänger vidare, här i trädgården. Bally brukar anse att filten är framtagen enbart för hans skull och åla runt på rygg på den, men här lämnar han lite plats åt oss andra.

Evelyn tyckte det var jätteroligt att träffa en kompis! Så roligt att kompisen fick en rejält blöt puss.

Söta lilla Madicken.

Här skulle vi faktiskt ha hängt på filten, men det började regna, så vi satte oss på uteserveringen efter att några vänliga själar lämpligt nog avlägsnade sig från sina sittplatser under tak. Uteserveringen på ekocafét StrandNära är alltid mysig…

…och bakverken levererar alltid. De är dessutom alltid vackert dekorerade med både blommor, bär och pudrat socker eller kakao. Och visst blir man gladare av ett vackert dekorerat bakverk än ett som inte är dekorerat alls? Jag blir det i alla fall.

Lily må ha en väldigt snäv repertoar när det kommer till intag av föda, men kanelbullar gillar hon. För det mesta orkar hon inte hela, till Olofs och min stora glädje, för här smakar de riktigt gott.

Nähäpp, nu ska jag gå och stoppa in den stackars filten i tvättmaskinen. Det är den banne mig värd.

20 augusti, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration