Andra, Café och fika, Utflykt

Fikasugen på Olof Viktors

Helgens tur på Österlen hade inte varit komplett utan ett par fikastopp. Det fick bli favorit i repris från September på Olof Viktors, ett fik/bageri som har bra koll på surdegsbröd och söta saker. Som den här citronmarängpajen, till exempel…

Det ser ut som att Louise sitter och snapsar på den här bilden, men hon dricker faktiskt bara vatten. På sin höjd äppelmust, eftersom det hör till när man är på Österlen. Som synes av bordssällskapets matval åt alla utom jag rejäla smörgåsar. Jag åt en liten smörgås och två sorters kakor istället. Man måste ju prioritera.

Eftersom det äts väldigt lite skaldjur hemma hos oss brukar Olof passa på att ha skaldjursorgie när vi äter ute.

Ifall man inte orkar göra en egen surdeg utan vill köpa sig en färdig surdegsgrund kan man göra det här. Jag fick nog av surdegarna Stefan och Fredriksson, de har i ordets rätta bemärkelse blivit spolade. Men jag vill inte köpa någon ersättare, jag är inte redo för ett nytt surdegsförhållande än.

9 Kommentar

 1. Tulipan´s bakverk

  10 februari, 2011 at 7:11 e m

  åh ni är på såna härliga matresor och man blir så glad i själen av att bara få "följa med" er på era små trippar 🙂

 2. Pernilla -Bli min jäst

  10 februari, 2011 at 9:15 e m

  Vad mysigt fik det såg ut att vara! Den där citronmarängpajen ser inte ut att gå av för hackor inte…. mums!
  Trist med Stefan och Fredriksson, men jag förstår dig. Är inte ett dugg sugen på att göra surdeg, det verkar ju asjobbigt! Ha ha ha 🙂

 3. matarkivet

  10 februari, 2011 at 10:32 e m

  Olof Viktors är himla mysigt, men tyckte det var ännu bättre förr. Den där kräftsmörgåsen (på focaccia om jag inte minns fel) är dock riktigt god.

 4. Jemima

  11 februari, 2011 at 8:19 f m

  Det er nesten så at man ikke kan gå inn her for man blir så hungrig… ser kjempegodt ut!

 5. lifebycaroline

  11 februari, 2011 at 8:26 f m

  Atmosfären ser väldigt mysig ut och matverken gudomligt goda! Vi som bor så nära borde ju ta och besöka det någon gång 🙂

  Ha en fin dag!

 6. Li

  11 februari, 2011 at 9:06 f m

  Mackan med alla kräftor såg vansinnigt god ut. Älskar skaldjur, men det blir dåligt härhemma med, mest sushi… ( och jag är avundsjuk på att du har så nära till Kama Sushi, en av sveriges bästa tycker jag!)
  Lemon meringue pie är ju så gott, finns en riktig goding på ett fik här i stan. Man borde väl lära sig baka en själv, men ja…

  Trevlig helg!

 7. Mårtenssons kök

  11 februari, 2011 at 4:46 e m

  Tänk, vi som bor så otroligt nära har aldrig varit fikat på O.V. Provade en gång i somras men det var stört omöjligt att få plats. Sen hör det ju till saken att vi inte äger någon bil så det blir en nätt cykelrunda när vi ska ta oss dit:)
  Gott ser det ut, hur som haver!

 8. Remsan

  11 februari, 2011 at 4:46 e m

  Vilka underbara utflykter ni gör och vilka mysiga ställen ni hittar! Kräftmackan hade varken jag eller Berra tackat nej till.

Lämna en kommentar