Andra Fläskkött Nötkött Utflykt Vardag

Båtmiddag

Häromkvällen åt vi middag i båten med mamma och Günter för att fira mammas födelsedag. Det är alltid så mysigt att vara i båten, när man är där känner man inget behov alls av att åka hem. Någon natt snart ska mamma och jag sova över i båten!
Bally däremot har en lite mer tveksam inställning till det här med båtliv, och ansåg att langningen av hund från brygga till båt hörde till veckans mindre behagliga stunder.
Såväl hundar som människor fick något att dricka…
…och utsikten från relingen kunde man ju knappast klaga på!
Mamma hade lagat finfina köttfärsrullader inlindade i bacon, som ni hittar recept på längst ner i inlägget.
Ingen födelsedag utan tårta! Den här prinsesstårtan åt vi tillsammans med färska hallon från Öland.
 Det hann nästan bli mörkt innan det blev dags att promenera hem från hamnen i Färjestaden…
…och på väg hem gick vi ut på piren och tittade på utsikten över Ölandsbron by night. Jag tycker att den är mycket finare än Öresundsbron, men så är jag väl ganska partisk också. Jag ser redan fram emot nästa middag i båten! Ett inlägg från en båtmiddag från förra året hittar ni här, då åt vi päronkaka och satt en trappa ner i båten.
Baconlindade köttfärsrullader, 16 st
500 g nötfärs eller blandfärs

1 riven lök
1 ägg

3 msk ströbröd
ca 1 dl hackade, gröna oliver
4 msk kapris
grovmalen svartpeppar
salt
———-
2 pkt bacon

2 dl riven ost
Riv löken på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med ägget, ströbrödet och kryddorna. Blanda ner köttfärsen, de hackade oliverna och kaprisen. Lägg ut baconskivorna (det är 8 skivor per paket, så med hjälp av högre matematik får du 16 skivor som du kan rulla in 16 rullader i) och lägg på köttfärssmet i en klick på mitten på dem. Rulla ihop rulladera och lägg dem i en smord ugnsform med baconskarven nedåt. Gratinera i mitten av ugnen på 200C i ca 40 min. När det är ca 10 min kvar, ta ut ugnsformen, strö över den rivna osten och ställ in formen igen, och ta ut den när osten har smält ner över rulladerna och börjat få lite färg. Servera med potatis eller ris, eller varför inte pasta?
19 augusti, 2011

11 kommentarer

  1. Härliga båtbilder och på eran lilla söta Bally 🙂
    En sån söt liten hund…ni fångar honom alltid i ett perfekt ögonblick 🙂 Vi har en fantastiskt vacker bro nära oss i Uddevalla-Uddevallabron. Den är sååå vacker både på dagen och på natten när man kör över den. All denna fantastiska belysning som gör att den ser magisk ut + att den har som 2 stycken rislampor uppe på topparna som lyser som fyrar.Kram på dig och ha en underbar lördag!

  2. Bally tackar och viftar på svansen och säger att han själv tycker att han är ganska söt, så söt att han nästan funderat på att starta en fanclub.

  3. Fin bro, även om jag gillar öresundsbron med, men den absolut finaste bro jag sett är den gamla Albert Bridge i London, mellan Chelsea och Battersea. Så fiiiiin!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration