Andra Café och fika Restaurang Utflykt

Törneby Herrgård i Kalmar

Kalmar har fått ett nytt lunchställe, och enligt mig är det stans bästa lunchställe just nu. Trots att det egentligen ligger lite utanför stan, borta vid flygplatsen. Det är i själva verket ett hotell, men sedan en liten tid tillbaka har de även lunchservering på vardagarna. Tjejen som tog över stället i höstas har sedan dess renoverat det, och när man kliver in genom dörrarna vill man inget annat än att flytta in direkt. Speciellt i köket.

Dagens rätt serveras vackert upplagd i matsalen. Själv ansåg jag mig tvungen att testa det vegetariska alternativet sist jag var där, för vem kan tacka nej till spenat- och ricottafylld canneloni i tomatsås?

Det fina med maten är att det smakar så hemlagat. Det smakar inte alls som storkök eller klassisk restauranglunch brukar smaka, utan det smakar precis som om någon lagat till en lunch till dig i sitt kök hemma och serverat dig den vid köksbordet. Fast ett mycket finare köksbord. Salladsbordet har riktigt bra alternativ, och det hembakta brödet är fortfarande varmt och rykande färskt.

Marija och jag njuter av solen som strömmar in genom fönstren och ser fram emot när vi kan sitta på uteserveringen om någon månad!

En annan anledning att inta sin lunch på Törneby Herrgård är faktumet att man får efterrätt. Förra veckan fick vi chokladmousse, igår fick vi hemmagjorda chokladbollar. Lite längre fram i april kommer de även att öppna en caféverksamhet torsdagar till söndagar. Jag har en känsla av att jag kommer att bli en stammis.

31 mars, 2011

19 kommentarer

 1. what?? det här lunchstället har jag missat helt!! börjar bli trött på de vanliga lunch-ställena på kvarnholmen…I-lands problem, jag vet!! men du, det ser nästan ut som Olofs superfab:iga "English-style"-jacka hänger på stolen där…men ser inte han på nån bild??:) hihihi… puss på er!

 2. Du menar att det ingår efterrätt i lunchen?! Vilken sjukt bra idé, varför har inte fler så? Och varför bor jag inte i Kalmar? 🙂
  Väldigt väldigt VÄLDIGT fint var det där i alla fall, blir kär i stället bara av att kolla på bilderna!!! 😀

 3. Som om min Öladns och Kalmar längtan inte var tillräckligt stor utan det här. Nu måste jag verkligen övertala min bättre hälft att vi ska åka snart snart! 😉

 4. Vilket ställe! Jag måste helt enkelt göra ett besök. Ser underbart ut både maten och miljön. Ja, och så skådar man ju två söta tjejer där också, även om de kanske inte hänger där varje lunch 😉

 5. Åh vad mysigt! Vilken tur för mig som inte har körkort att "min" buss går åt det hållet haha får nog bli en tur dit någon gång. Särskilt när caféverksamheten har öppnat 😀

 6. Hej hopp!
  Jobbar i köket på Törneby Herrgård & jag kan nog bara instämma utan att låta skrytsam.Stället är toppen & min svägerska är kock & kökschef där med måååååånga års erfarenhet av gourme´mat!!!!

  Kul när detta uppmärksammas med så fina bilder & possitiv gäst som "råkar" blogga om mat! I like 🙂 Hälsningar Lotta!

 7. Så härligt inrett ställe. Otrolig harmoni i bilderna, men det kan ju iofs också vara den duktige fotografens förtjänst 🙂 Härligt!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration