Andra, Café och fika, Restaurang, Utflykt

Törneby Herrgård i Kalmar

Kalmar har fått ett nytt lunchställe, och enligt mig är det stans bästa lunchställe just nu. Trots att det egentligen ligger lite utanför stan, borta vid flygplatsen. Det är i själva verket ett hotell, men sedan en liten tid tillbaka har de även lunchservering på vardagarna. Tjejen som tog över stället i höstas har sedan dess renoverat det, och när man kliver in genom dörrarna vill man inget annat än att flytta in direkt. Speciellt i köket.

Dagens rätt serveras vackert upplagd i matsalen. Själv ansåg jag mig tvungen att testa det vegetariska alternativet sist jag var där, för vem kan tacka nej till spenat- och ricottafylld canneloni i tomatsås?

Det fina med maten är att det smakar så hemlagat. Det smakar inte alls som storkök eller klassisk restauranglunch brukar smaka, utan det smakar precis som om någon lagat till en lunch till dig i sitt kök hemma och serverat dig den vid köksbordet. Fast ett mycket finare köksbord. Salladsbordet har riktigt bra alternativ, och det hembakta brödet är fortfarande varmt och rykande färskt.

Marija och jag njuter av solen som strömmar in genom fönstren och ser fram emot när vi kan sitta på uteserveringen om någon månad!

En annan anledning att inta sin lunch på Törneby Herrgård är faktumet att man får efterrätt. Förra veckan fick vi chokladmousse, igår fick vi hemmagjorda chokladbollar. Lite längre fram i april kommer de även att öppna en caféverksamhet torsdagar till söndagar. Jag har en känsla av att jag kommer att bli en stammis.

19 Kommentar

 1. Anonym

  31 mars, 2011 at 6:33 e m

  Håller med till 100%, kram Marija

 2. Kakans mamma

  31 mars, 2011 at 7:23 e m

  OMG! Vilket kök, precis så vill jag ha! Nästan så jag drar ända till Kalmar för dina bilders skull. 🙂

 3. Mårtenssons kök

  31 mars, 2011 at 7:42 e m

  Vilket underbart ställe det ser ut att vara!

 4. Louise

  31 mars, 2011 at 7:54 e m

  what?? det här lunchstället har jag missat helt!! börjar bli trött på de vanliga lunch-ställena på kvarnholmen…I-lands problem, jag vet!! men du, det ser nästan ut som Olofs superfab:iga "English-style"-jacka hänger på stolen där…men ser inte han på nån bild??:) hihihi… puss på er!

 5. Sandra

  31 mars, 2011 at 8:08 e m

  Åh, det ser jättemysigt ut!

 6. Pernilla -Bli min jäst

  31 mars, 2011 at 8:09 e m

  Du menar att det ingår efterrätt i lunchen?! Vilken sjukt bra idé, varför har inte fler så? Och varför bor jag inte i Kalmar? 🙂
  Väldigt väldigt VÄLDIGT fint var det där i alla fall, blir kär i stället bara av att kolla på bilderna!!! 😀

 7. Att vara någons fru

  1 april, 2011 at 6:25 f m

  Vilket vackert ställe! Miljön är så himla viktig.

 8. matarkivet

  1 april, 2011 at 8:28 f m

  Så vackra bilder och så vacker miljö! Man kanske skulle ta sig en tur till Kalmar… 🙂

 9. Mor-Mia

  1 april, 2011 at 9:00 f m

  Vilket guldkorn du har hittat, förstår att du är förtjust 🙂

 10. Cilla

  1 april, 2011 at 10:02 f m

  Som om min Öladns och Kalmar längtan inte var tillräckligt stor utan det här. Nu måste jag verkligen övertala min bättre hälft att vi ska åka snart snart! 😉

 11. Remsan

  1 april, 2011 at 10:35 f m

  Vilket ställe! Jag måste helt enkelt göra ett besök. Ser underbart ut både maten och miljön. Ja, och så skådar man ju två söta tjejer där också, även om de kanske inte hänger där varje lunch 😉

 12. Alexandra - kärlek på tallrik

  1 april, 2011 at 10:50 f m

  åh, tänk om jag vetat det igår när jag var där! Jag är ofta i Kalmar och älskar att luncha där – nästa gång bara MÅSTE jag till ditt fynd! Tackar på förhand =D

 13. Lynn

  1 april, 2011 at 11:41 f m

  Åh vad mysigt! Vilken tur för mig som inte har körkort att "min" buss går åt det hållet haha får nog bli en tur dit någon gång. Särskilt när caféverksamheten har öppnat 😀

 14. Emma

  1 april, 2011 at 12:58 e m

  Underbara bilder! Vill verkligen besöka det här hotellet! Tack för tipset! 🙂

 15. lotta booson

  1 april, 2011 at 2:29 e m

  Hej hopp!
  Jobbar i köket på Törneby Herrgård & jag kan nog bara instämma utan att låta skrytsam.Stället är toppen & min svägerska är kock & kökschef där med måååååånga års erfarenhet av gourme´mat!!!!

  Kul när detta uppmärksammas med så fina bilder & possitiv gäst som "råkar" blogga om mat! I like 🙂 Hälsningar Lotta!

 16. Sofia

  1 april, 2011 at 6:01 e m

  Ser helt fantastiskt ut : ) kram

 17. Barfotaflickan

  2 april, 2011 at 8:29 f m

  Helt klart ett tips att följa!!! Ser ju underbart ut där 🙂
  Trevlig helg!!
  /Anna

 18. Mrsmermaid

  2 april, 2011 at 8:52 e m

  OJ, var finns det här stället? Måste upp på land och spana.

 19. Cecilia

  3 april, 2011 at 3:17 e m

  Så härligt inrett ställe. Otrolig harmoni i bilderna, men det kan ju iofs också vara den duktige fotografens förtjänst 🙂 Härligt!

Lämna en kommentar