Andra Öland Utflykt

Sightseeing på norra Öland

I helgen var vi på norra Öland för att utöva lite hederlig sightseeing med våra gäster från väst. För att vara ölänning har jag pinsamt dålig koll på norra Öland, och de gånger jag har varit norr om Öland kan förmodligen räknas på en hand. Därför var det extra kul att komma dit och titta på sevärdheter jag inte sett på i alla fall minst 15 år.

En av dem var Trollskogen! Miss Franklin och jag spanade in de svårmodiga grenarna som växte åt alla möjliga håll.


Vid sidan av Trollskogen finns en jättefin strand där man kan hitta riktigt ovanliga stenar.

Eller så kan man prova att kasta smörgås med dem. Med handväskan i högsta hugg gjorde jag några tappra försök till smörgåskastning. Det gick sådär.


Ännu sämre gick det för många år sedan för det här skeppet, som sedan en lång tid tillbaka pryder stranden, och som alla brukar vilja fotografera.

Vi ville ju inte vara sämre. När man har chansen att posera bredvid ett vrak så tar man ju den. Och då menar jag inte Olof.

6 april, 2011

11 kommentarer

  1. Wow, vad fint det är på Norra Öland! Jag var på södra delen för 11 år sedan men tyvärr bara för en dag. Skulle gärna återkomma och göra ett strövtåg på norra delen 🙂

  2. Vilka ljuvliga bilder fint par ni är : ) Jag har en familjebild på mig och mina bröder från samma ställe fast tagen typ -79 ; ) kram Sofia

  3. Hej! Vilka underbara bilder och vilken underbar blogg du har. Har kikat in här en tid och jag blir sååå inspirerad av din goda matlagning och alla underbara bakverk du får till.Man får en feelgoodkick av att kika in. Underbara bilder från Öland och ni är ett stiligt par! Kramizar från Lenita.

  4. Ååh du bara styrker min Ölands längtan mer och mer, jag älskar norra Öland! Kan tipsa om kaffestugan i Böda, dom har en vansinnigt god chokladkaka 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration