Familjen

Sensommardagar i Mariannelund

näckrosorVi har haft underbara dagar i stugan vid sjön i Mariannelund, där barnens farfar och bonusfarmor Anette bor. Vi brukar tillbringa några dagar där varje sommar på semestern, och det är alltid lika härligt.

sommardoppLily är i vattnet hela tiden, hon vill aldrig gå upp. Första doppet kan ske redan före klockan 7, och sedan är det oftast bara uppstigning ur vattnet för måltider.

barn i cyklop Evelyn däremot är inte lika road av vattnet, hon är livrädd för att bli blöt. I sommar när vi försökt vara på stranden och Lily glatt har dansat på stenar i vattenbrynet och hoppat runt som en fisk, har Evelyn klamrat sig fast på mig likt en skrämd koala, och släpper man ner henne springer hon därifån, bort från stranden och med sikte på bilparkeringen eller lekplatsen, eller vad som nu må finnas där stranden går över till något annat. Till nästa sommar har det förhoppningsvis gått över. Hon har ju slutat äta sand i alla fall, och det är ju alltid något att glädja sig över.

ugnsbakad gös En dag kom Anettes jobbarkompis förbi med en nyfångad och filéad gös. Vi tillagade den i ugnen med bland annat fänkål och citron, allt efter tips i mobilen från min kompis Erica på StrandNära. Jag har aldrig varit så mycket för fisk, men det här var otroligt gott. Någon dag när jag kommer över en gös i framtiden ska jag laga om det, ta en finare bild på det och lägga ut receptet här.

nypotatis Svärfar odlar potatis i pallkragar nere vid sjön, och hedrade fisken med att ta upp några alldeles färska potäter som smakade underbart av sommar.

katt i barnstol Den enda som satt still i barnstolen var katten Gösta.

morgondimma bryggaEvelyn har äntligen börjat sova lite bättre. Nu sover hon oftare än vad hon är vaken på nätterna, men hon vaknar tidigt. Fast hellre det än att vara uppe mellan 01-04, och allt efter klockan fem får betraktas som sovmorgon. Här är klockan nog strax efter fem, och hon ser nästan lite urskuldande ut för att hon gått upp så tidigt.

skog i småland Fast inte Bally emot, då blir det morgonpromenad i skogen innan det hunnit bli för varmt.

skogsgläntaSkogen är precis sådär trolsk och djup som en småländsk skog ska vara.

klappa kattenKatterna kommer in då och då från sina rundor i skogen. Gösta är snäll och ligger kvar och låter Evelyn få klappa pälsen länge.

Och sedan börjar det om igen; bada, leka och fortsätta bada. Anette brukar göra plättar till lunch till barnen, som vi vuxna alltid norpar åt oss av vi med. Jag är så tacksam för de här dagarna vi har tillsammans allihopa nere vid sjön, jag kan inte tänka mig härligare sensommardagar för våra små tjejer.

13 augusti, 2018

10 kommentarer

 1. Så fina foto Helena ❤️ Älskar när ni är här med tjejerna ❤️💕💕😍
  & Gösen var underbart god 👌🏻 😍

  1. Tack fina Anette för att du alltid gör det så fint för oss när vi är där. Och den där gösen gjorde vi bra! 🙂

 2. Otroligt vackra bilder! Vilket sommarparadis!
  Jag missade dig den här sommaren. Men vem vet…kanske vi springer på varandra snart!
  Puss å kram <3

  1. Ja, det är verkligen underbart där! Haha, ja, vi missade varann i år, och då var jag ändå på Zedigs tre gånger! 😉 Massor med kramar!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration