Andra

Hösthelg på landet

Förra helgen var den första riktiga hösthelgen. Den här helgen är det utan tvekan ännu höstigare, och vi sitter inomhus och kurar medan regnet droppar i äppelträden på trädgården, och höstlöven på marken har förökat sig över natten. Men – tillbaka till förra helgen, som vi nu har skakat fram lite bilder från. Då inledde vi veckoslutet med att åka vi ut till våra vänner Ylva och Magnus och deras familjs sommarstuga utanför Kalmar.

Ylva är fantastiskt duktig på att laga mat, och när man är ditbjuden får man alltid en riktig gourmetmåltid. Den här middagen inleddes med smörgås med flundra för herrarna, och en motsvarighet med kantarellstuvning till oss damer. Till huvudrätt hade Ylva gjort en bouillabaisse, i ett försök att “vända” mig. Jag har ju som bekant lite ….ähurm…. problem med det här med fisk. Men jag måste säga att soppan var jättegod. Den serverades med en saffransaioli som var to die for.

På kvällen badade de andra bastu och slängde sig i det kalla vattnet från bryggan. Jag är en mesig badkruka och satt istället i soffan och vältrade mig i skvallertidningar. Till frukost morgonen efter hade vi en tryffelorgie utan dess like. Jag hade kommit över en tryffelpecorino på Saluhallen som vi åt tillsammans med tryffelsalami som Ylva bunkrat upp med, och det var så gott så det var inte klokt. När vi var klara var knappt halva osten kvar.

Sedan gick vi en liten promenad i förmiddagssolen, och jag hittade några nya vänner att hälsa på.

Sedan blev det fika med havet och bryggan som utsikt. Vilken underbar helg det var! Sådant här är som balsam för själen, att vara på en härlig plats med vänner som känner en riktigt väl, där man bara kan ta det lugnt och umgås.

6 Kommentar

 1. Malin`s Diner

  22 september, 2012 at 10:45 f m

  Vilken lyxhelg! Att komma till ett ställe och bara bli uppassad, inte illa alls!

  Visst är hösten här. Gillar hösten vissa dagar, men inte andra. dagar som igår HATAR jag. Ösregn hela dagen, utan undantag. Grrrr. illa!

  Ha en härlig helg söta du!

  Kram Malin

 2. Ylva

  22 september, 2012 at 10:59 f m

  Tack själva för en trevlig helg 🙂 Det gör vi om snart!

 3. Mårtenssons kök

  22 september, 2012 at 1:07 e m

  Underbara höstdagar, ge oss fler sådana! Gärna nästa helg:)

  Kramar från oss

 4. Postadress Torslanda

  22 september, 2012 at 2:13 e m

  Ser ut som en helg underbar helg. Grattis till reportaget i Buffé!

Lämna en kommentar